Egy John Roderick nevű amerikai énekes/író azóta törölt Twitter-oldalán számolt be sajátos nevelési elveiről, amin a kommentelők eléggé felháborodtak és elítéltek. Roderick éppen kirakózott, amikor a kilenc éves lánya közölte vele, hogy éhes és babkonzervet szeretne enni. A férfi, mivel nem akarta abbahagyni a játékát, azt mondta a lányának, készítse el magának az ételt, melegítse meg a tűzhelyen egyedül.

Hogyan?

- kérdezte a kislány.

Bontsd fel a konzervet és tett egy lábasba!

- válaszolt Roderick.

Csakhogy a kilencéves lány nem tudta kinyitni a babkonzervet, hiába kérte apjától, hogy segítsen neki, a férfi „hagyta, hogy gyereke maga oldja meg a feladatot”. Mint részletezte, nem akart engedni a játszmázásnak, amellyel szerinte a gyereknek az volt a célja, hogy ő csinálja meg a dolgot helyette.

A feladat megoldása mégsem volt olyan könnyű: lánya hat órát töltött el azzal, hogy megpróbálja kivarázsolni a babot a konzervből. 

Egy ponton azt mondta, nem is akar babkonzervet enni, és elviharzott, én meg azt feleltem neki: „Drágám, egyikőnk sem fog egy falatot sem enni ma, ha nem sikerül kibontani ezt a konzervet."

Roderick többször megmutatta lányának, milyen mozdulattal kell kinyitnia a dobozt, de nem szerette volna helyette elvégezni a feladatot, inkább azt akarja, a lánya saját maga tapasztalja meg, milyen érzés felbontani a konzervet. Roderick több mint egy tucat Twitter-bejegyzésben számolt be a konzerves kalandjáról, amiből botrány lett a közösségimédia-felületen. Végül annyira hevesen támadták, hogy törölte a bejegyzéseit, számolt be róla a Daily Dot.

Szintén itt írták meg azt is, hogy a posztok törlése után Rodericka  honlapján elnézést kért. Állítja, viccnek szánta a fenti történetet, ahogy azokat a régebbi antiszemitának beállított, szerinte szarkasztikus és ironikus posztjait is (mint például amiben azt írta, hogy a zsidók minden jó elrontói), amiket a kritizáló követői feltúrtak Roderick Twitter-oldalának aljáról, és miattuk le-antiszemitázták. 

A sztorit a lányomról és a babkonzervről csak hiányosan mondtam el. Azt nem osztottam meg, mennyit nevettünk közben, ahogy azt sem, hogy  mindeközben egy tányér pisztácia volt kettőnk között. Azt sem írtam le, mennyire teleettünk magunkat aznap reggel, néhány órával a babos történet előtt. 

Roderick szerint egy kicsit átírta a történetet, itt-ott túlzott, előtört belőle a színész, egy vicces figurának állította be magát, ahogy a rajongói is ismerik és szeretik. Egyik kollégája is úgy nyilatkozott, hogy hajlamos eltúlozni a sztorijait a hatás érdekében, és szerető apa.

Azóta mindenesetre az egész Twitter-oldala eltűnt, de ha valaki újraolvasná a babos történetet, akkor az alábbi twitterező megmentette az utókornak.