Tavaly jelent meg a nagyon várt, de végül sok hibával kiadott, így gémerkörökben közfelháborodást kiváltott Cyberpunk 2077 nevű videojáték. Valamire azonban mégis nagyon ráérzett a fejlesztőcég (CD Projekt Red), mert most arra kérik a felhasználókat, hogy légyszi ne akarjanak már ennyire szexelni Keanu Reevesszel, mármint a virtuális változatával. 

A CDPR ugyanis kénytelen volt eltávolítani a játékból egy egyre népszerűbb módosítást, amelynek segítségével a felhasználók virtuálisan szeretkezhettek a Johnny Silverhand nevű szereplővel. Amelyet történetesen Reevesről mintáztak, ő adja a hangját, és a készítők szándékai szerint is lehet ezzel a karakterrel szexelni, csak az ő bőrébe bújva, és nem partnerként. (Ez utóbbit tette lehetővé a módosítás.)

A Forbes beszámolójában elég részletesen írnak arról, hogyan lehetett eddig trükközni, de ez valószínűleg csak azoknak érdekes, akik már játszanak a Cyberpunkkal, de erre még nem jöttek rá. Annál érdekesebb viszont a fejlesztőcég indoklása, hogy miért is tiltották le ezt a jelek szerint lakossági igényt kielégítő változtatást: 

A felhasználók által generált tartalmakkal, főleg a játékmódosításokkal kapcsolatban az a legfontosabb szabályunk, hogy nem okozhatnak sérelmet másoknak. Ha megváltoztatjuk a szereplők megjelenését, főleg explicit szituációkban, akkor ezt sértőnek találhatják azok az emberek, akik a megjelenésüket a Cyberpunk 2077 karaktereinek létrehozásához kölcsönözték.

Vagyis oké, hogy emberek hozzájárultak ahhoz, hogy a képmásuk egy játékban szerepeljen, de arról nem volt szó, hogy szexelni is lehet majd velük, és ennek valószínűleg nem örülnének. Azzal folytatták, hogy a rajongói tartalmak létrehozásánál a készítőknek meg kell győződniük arról, hogy minden érintett hozzájárul a dologhoz, és az általuk létrehozott karakterek esetén csináljanak, amit akarnak, de a valós, felkért személyeket légyszi senki se irányítgassa csak úgy.

A felhasználók egy része ezen remekül szórakozott, a Daily Dot például az alábbi tweetet emelte ki, amely szerint amennyi gond van a játékkal, az ember azt gondolná, hogy ezt inkább reklámnak használják, mint hogy letiltsák.

Egyébként egyelőre nem tudni arról, hogy Keanu Reevest zavarná a dolog, de pont ugyanez a jelenség annak idején annyira felháborította Elliot Page-et, hogy bíróságra vitte az ügyet.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Komoly aggályokat vet fel, hogy mindenki Keanu Reevesszel akar szexelni

A Cyberpunk 2077 fejlesztői ezért tiltanak, és arra kérik a játékosokat, hogy most már fogják vissza magukat.

23 · Jan 29, 2021 09:35am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments