Influenszerekről általában azért szoktunk írni, mert vagy volt egy nagyon jó ötletük, vagy nagyon jókor döntöttek úgy, hogy azzal foglalkoznak ezentúl, mint nagyon sokan mások, és most boldogok. Most viszont nem erről van szó – Lee Macmillan tartalomgyáros, aki az utazós életmódblogjával szerzett csaknem hetven-, illetve ötvenezer Instagram-és Youtube-követőt, március 27-én öngyilkos lett, számol be a DailyDot.

Halálhírét az Instagram-oldalán jelentették be szerettei, elmondva, hogy Macmillan régóta küzdött súlyos depresszióval.

A kaliforniai Macmillant a volt barátjával, Max Bidstruppal közösen készített világutazós tartalmak tették bizonyos körökben népszerűvé (ez csaknem félmilliós közönséget jelent a gyakorlatban), kutyájukkal, Occyval több országot felfedeztek, utazgattak Ausztráliában is. 2020 januárjában jelentették be, hogy szakítottak, azóta mindketten, de külön folytatták kalandjaikat.

A fiatal nő a legutóbbi posztjai szerint a kisteherautóján dolgozott, és arra készült, hogy megtervezze következő lépéseit – megjegyezve, hogy most a legfontosabb a lelki egészsége, amellyel mindenképpen foglalkoznia kell. Mint a Daily Dot írja, a témáról sokszor beszélt nyilvános felületein, és nem hallgatta el, hogy problémái vannak. A Macmillan halálhírét bejelentő poszt szerint nem volt egyedül, szakértői segítséget kapott (ez valószínűleg orvosi segítségre utal), „és így is, mégis megadta magát ennek a borzalmas betegségnek”.

Halálának híre ezért is mutat túl a saját fontosságán: szerettei most igyekeznek minél szélesebb körben ismertté tenni a történetét, felhívva a figyelmet arra, hogy a lelki-szellemi egészség pont olyan valóságos és fontos, mint a testi, az elvesztése pedig bárkit sújthat, bármilyen nehéz is ezt elképzelni valakiről. 

 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.