Elhagyatott luxusvillákból álló kísértetváros látható a hét egyik legerősebb TikTok-videóján

2021.04.03. 15:13

Pici híján 15 millió megtekintésig jutott el a héten az alábbi vírusvideó a TikTokon, amit Carrie Jernigan jogásznő töltött fel, miután újra a Branson nevű település környékén jártak Missouri államban. 2008-ban épült itt egy luxuskategóriás üdülőközpont hatalmas villákkal, amikhez többek között vízicsúszdaparkot is terveztek. Csakhogy mire kész lett volna a projekt, beütött a pénzügyi válság, és a fejlesztés megfeneklett, így a már kész villák azóta is ott állnak üresen egész kis szellemvárost alkotva.

@carriejernigan1

##missouri ##branson ##house ##housetour ##jail

♬ original sound - ✨LAWYER CARRIE✨

Az Indian Ridge Resort története korábban sem volt éppen titok, az Instagramon is könnyedén lehet róla évekkel ezelőtti fotót találni (lásd alább), de a fenti videó most hirtelen annyira népszerű lett (bár hangulatában a halloweenhez jobban passzolna, mint a húsvéthoz), hogy ennek kapcsán többek között a New York Post is megírta a szellemváros történetét.

A projekt költségvetése 1,6 milliárd dollár lett volna, ez kb. 494 milliárd forintnak felel meg. A palotaszerűre megépített ingatlanokhoz a csúszdaparkon kívül golfpálya, hotel és konferenciaközpont, valamint bevásárlóközpont is tartozott volna. Hát mindebből annyi valósult meg, hogy a villák 13 éve pusztulgatnak lefelé elhagyatottan, viszont a hatalmas üzleti bukás miatt öt ember került börtönbe.