Többek között a Daily Star című lap is megírta, hogy a covid elleni tömeges oltások által lehetővé tett újranyitás részeként újranyitnak a szexklubok is. Az egyik példának a SNCTM nevű helyet hozzák fel, ahol május 14-én lesz a szezonnyitó orgia.

Ez az éjszaka felejthetetlen lesz!

– ígéri a klub az esemény beharangozójában az Instagramon.

Az eseményen kötelező lesz a maszkviselés, de ezúttal már nem az orvosi maszkokról lesz szó, hanem itt a fétisrajongók kedvéért kell majd az arcot eltakarni, nagyjából úgy, ahogy az a Tágra zárt szemek című film elhíresült jelenetében látható.

A koronavírus-járvány miatti lezárásnak egyébként volt egy olyan pozitív hozadéka, hogy a nemi betegségek némileg visszaszorultak. Tavaly ilyenkor pl. a New York Post írt arról, hogy visszaestek a szexuális úton terjedő kórok esetszámai. Ugyanebben a témában azonban a Wired arra figyelmeztetett még az első hullám alatt, hogy a covid által okozott tüdőgyulladások kezelésére rengeteg antibiotikumot használnak, ami felgyorsíthatja azt az igen régóta tartó folyamatot, amelynek során a kórokozó baktériumok lassan rezisztenssé válnak a jelenleg ismert és használt antibiotikumokra, így egyes fertőzések, elsősorban a gonorrhea, másik nevén a tripper kezelése egyre inkább nehézségekbe ütközik.

Ezért például az In Your Area című oldal is figyelmeztet, hogy különösen fontos a biztonságos szex az újranyitás után, mert a covid előtt egyre emelkedtek a nemi betegségek esetszámai, majd a covid alatt kevésbé volt prioritás ezeknek a kórokozóknak a szűrése, így félő, hogy ez a tendencia erősebben fog folytatódni, ha most májusban mindenki egy hónap alatt próbálja majd behozni, ami a szexuális életéből az elmúlt bő egy évben kimaradt.