Imádják az interneten azt a 91 éves nagymamát, aki fiatalokat meghazudtoló lelkesedéssel vetette bele magát az Instagram világába: napi rendszerességgel posztol, és ezzel elképesztő összegeket keres. 

Helen Ruth Elam az elmúlt években igazi szelfibajnok lett, az oldalon több műteremben készült fotósorozat is megtalálható. Az amerikai nőt, aki leginkább arról ismert, hogy előszeretettel pózol élénk színű öltözékekben, több mint 3,5 millióan követik az Instagramon – írja a Daily Star. A lap állítása szerint az asszony nagyjából 2100 fontot, azaz több mint nyolcszázezer forintot is megkeres egyetlen posztjával.  

A mindig életvidám és mosolygós Elam egyébként BaddieWinkle néven regisztrált a népszerű platformra. 

Nem ő az egyetlen nagymama, aki influencerként keresi kenyerét. A Daily Star cikke említ egy felmérést, mely szerint a 65 év felettiek többsége több pénzhez jut egy-egy Instagram-poszttal, mint egy-két korábbi valóságshow szereplő. Például a 66 éves Lyn Slater, akit többen csak Accidental Iconként ismernek, egy posztért átlagosan 2151 fontot, megközelítőleg 895 ezer forintot kap kézhez. Mindennapjait több mint 754 ezren követik, bejegyzései leginkább divatos ruhákról szólnak. 

Felmerül a kérdés, hogy akkor mennyit keresnek az előbb említett valóságshow szereplők? A Love Island sztárjai közül a 24 éves Dani Dyer számít az egyik legtöbbet kereső influencernek szintén a Daily Star riportja szerint: egy posztért általában 6621 font, körülbelül 2,7 millió forint üti a markát. A listán a 30 éves Maura Higgins követi, akinek egy bejegyzésért körülbelül 6256 fontot, nagyjából 2,6 millió forintot fizetnek a szponzorok.