Bár interaktív műsorokkal eddig is szórakoztatta a közönséget – gondoljunk csak a Fekete tükör: Interaktív vagy a Bébi úr: Kapd el a bébit! című filmekre –, a Netflix újabb szintet lépett, és ingyenesen elérhető, saját videojátékokat osztott meg a telefonos applikáción keresztül elérhető felületén.

A streamingszolgáltató elsőként öt játékkal örvendeztette meg előfizetőit, köztük a Stranger Things: 1984 és a Stranger Things 3: The Game című, sajátgyártású videojátékokkal, valamint három, játéktermekből ismert klasszikussal. A Netflix azt ígéri, videojátékok teljes könyvtárát tervezi elhozni a feliratkozók számára, akik extra költségektől mentesen élvezhetik majd a szolgáltatást.

Akár egy egyszerű játékra vágyik, amelyet a nulláról kezdhet, vagy egy olyan magával ragadó élményre, amivel kedvenc történeteinek a mélyére áshat, mi azon vagyunk, hogy elkezdjünk felépíteni egy olyan játéktárat, amely mindenki számára kínál valamit

– jelentette be a cég egy blog bejegyzésben.

Hozzátették: ez ambiciózus terveiknek csak a kezdete, egy nap olyan nagy videojáték-szolgáltatókkal akarják felvenni a versenyt, mint a Playstation és az Xbox.

Az eddig feltöltött öt játék a Netflix telefonos applikációjáról érhető el a Játékok menüpont alatt, amely az eddigi filmes ajánlatok alatt tűnt fel.

Némelyik közülük internet elérhetőséget igényel, ám egy-egy játék offline módban is elérhető. Felhasználóbarátságukat tekintve kezdők és gyakorlott gamerek egyaránt játszhatják.

(Daily Star)