Terasza az Atlanti-óceán nyílt vizére néz, ha pedig egy kis szerencsénk van, az Arura Borealis fényeit is megcsodálhatjuk a világ leggyönyörűbb nyilvános mellékhelyiségéről, ha épp arra járunk.

A nem mindennapi építészeti csoda a norvégiai Norland megye déli részének egy festői útvonalán, a Helgelandskystenen található. Ezt az útvonalat gyakran járják az országba látogató turisták, ugyanis téli időszakban ezen a környéken figyelhetők meg legnagyobb eséllyel a sarki fények.

Hogy a Helgelandskysten ezen szakaszát pazar panorámája mellett még vonzóbbá, és persze komfortosabbá tegyék az utazók számára, felhúztak a helyszínen egy betonalapokra erősített, hatalmas üvegablakokból formált és díszkivilágítással ellátott dizájnos mellékhelyiséget színesre festett és fűtött székekkel.

Köré egy, a távoli fjordokra, az óceánra, és a távoli hegycsúcsokra mesés kilátást biztosító lépcsős látványteraszt, egy parkolót és egy emlékművet építettek, amely a második világháborúban elsüllyedt Uredd tengeralattjárónak állít örök emléket.

Az állomást a történtek fényében Uredplassen névre keresztelték, ami norvégul annyit tesz: félelmetes hely.

(Roadster)