Csaknem öt évtizede égre emelt kézzel éli életét egy indiai férfi. Amar Bharati még 1973-ban döntött úgy, hogy a magasba emeli ökölbe szorított jobb kezét, és azóta sem tette le azt. Olyan ügynek tekinti ezt, amely  összehozhatja az emberiséget.

Bár az elmúlt években a karja már teljesen elsorvadt, az idős férfi nem tervezi, hogy egyhamar leereszti azt. Nagyon erős a hite, kitartása pedig példátlan, a Daily Star című brit napilap azonban azt írja, ha akarná, sem tudná már pihenteti végtagját.

Bharati egy átlagos házas, háromgyermekes férfi volt, egy bankban dolgozott. 1973-ban azonban úgy döntött, hogy a világbéke jegyében felhagy ezzel az élettel. Inkább a hinduizmus egyik leginkább imádott istenségének, Sivának szentelte életét, odaadását pedig azzal mutatta ki, hogy felemelte a karját, és többé nem engedte le.

Bizony nem kérek sokat. Miért harcolunk egymással? Miért van bennünk ekkora gyűlölet és miért vagyunk ennyire ellenségesek? Azt szeretném, ha békében élhetnénk

– mondta korábban a férfi, aki az első két évben komoly fájdalmat érzett, és nagyon szenvedett, ugyanakkor annyira eltökélt volt, hogy inkább tűrte azt. Fájdalma lassan enyhült, karja mára a vérkeringés megszűntével teljesen érzéketlenné vált.