Ezeknek az országoknak a West Side Storyban az Anybodys (a magyar fordításban Akárkié) nevű karakterrel van bajuk, aki az eredeti musicalben és a klasszikus első filmadaptációban is egy fiús lányként, azaz tomboyként volt ábrázolva.

A Variety beszámolója szerint Szaúd-Arábiában, az Egyesült Arab Emírségekben, Katarban, Bahrainben, Ománban valamint Kuvaitban nem kapott vetítési engedélyt a film. Bár felmerült egy kérés, hogy egyszerűen vágják ki ezt a karaktert, a stúdió nem volt hajlandó eltünteti Anybodys-t Steven Spielberg legújabb alkotásából, mely a magyar mozikban december 9-től látható.

És hogy miről szól a film?

A West Side Story a könyörtelen rivalizálás és ifjonti szerelem klasszikussá vált történetét meséli el, New York Cityben, 1957-ben. Itt, pontosabban az egyik bandában tűnik fel Anybodys, akit Iris Menas nembináris színész formál meg. Íme egy friss interjú a színésszel:

David Saint, a West Side Story írója, Arthur Laurents hagyatékának kezelője megerősítette, hogy Anybodys „egy olyan karakter, aki férfi volt, de női testben született”. Menasnak egyébként ez az első nagyobb filmszerepe, eddig nagyrészt animációs produkciók szinkronhangjaként tűnt fel.

Mi az a nembináris?

(Non-Binary) aki sem férfiként, sem nőként nem határozza meg magát, kivül helyezkedik a kétváltozós genderen.

Cikkünk vezető képén Iris Menas a bal szélen látható!