Sokkal nehezebb az életük a vonzó embereknek – vallja Veronika Rajek szlovák modell, akinek a több mint 1,1 milliós követőtáborral rendelkező Instagram-oldalát már többször törölték arra hivatkozva, hogy  álprofillal  vezeti meg az embereket.

A 25 éves, jelenleg Bécsben élő nőről többen is úgy gondolják: túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Azok közül, akik a közösségi oldalára tévednek, sokan nem is hiszek el, hogy Rajek a valóságban is úgy néz ki, mint a képein. A 2016-os Miss Szlovákia szépségverseny döntőse azonban nem egy beauty filterekkel felturbózott lány: őt valóban szemet kápráztatóan vonzó külsővel áldotta meg a sors. 

Bár nincs sok barátja, Rajek így is nagyon boldog, és ami a legfontosabb: remekül érzi magát a bőrében. Ugyanakkor szent meggyőződése, hogy nehezebb élete van azoknak, akik vonzó külsővel bírnak, mert mások megnehezítik azt.

Az emberek nem hiszik el, hogy valódi vagyok. Diszkriminációnak tartom, hogy míg más, hozzám hasonló nők bátran posztolhatnak bármilyen fotót magukról, az én Instagramomat folyton törlik, mert túl szép vagyok. Néha már én is azt gondolom, hogy egy űrlény vagyok. A legtöbb ember szerint csak egy mesterséges intelligencia által vezérelt robot vagyok, vagy azzal támadnak, hogy csak a smink és a filterek szépítenek meg. Azt szokták mondani, hogy a gyönyörű embereknek könnyű az élete, de az enyém nem az. A szép külsőm miatt keserítik meg mások az életemet

– magyarázta a Daily Mail című brit napilap riportjában Rajek, aki állítása szerint sosem plasztikáztatott.

A modell úgy érzi, a nők féltékenyek rá, és attól tartanak, hogy egyetlen pillantásával képes lenne elcsábítani a pasijukat.