Ha munkáról van szó, nem ismer és nem is keres kifogásokat az a 18 éves angol lány, aki hosszú műkörmökkel kezdett el dolgozni az építőiparban – pontosabban a kőműves szakmában. Hannah Uddin igen férfias hivatást választott magának, de sosem mondana nemet egy renoválásra csak azért, mert fél, hogy netán letörik a körme.

Az angliai Coventry városában élő fiatal lány 12 éves kora óta végez építőipari tevékenységet apja mellett, és ezzel majdhogynem egyidejűleg kezdett el rendszeresen járni körmöséhez. Mint mondja, a XL méretű körmök cseppet sem akadályozzák őt abban, hogy rendesen végezze munkáját, s bár reggelente nem a kifutóra készül, bizony a vakolásokhoz is kicsípi magát. Emiatt gyakran éri hátrányos megkülönböztetés és a szakmabeli férfiaktól is sokszor megkapja, hogy csak a helyet foglalja.

A kritika azonban ösztönzőleg hat rá.

Csak azért, mert sminkelem magam és hosszú körmeim vannak, nem fogom abbahagyni azt, amit csinálok és szeretek. Én úgy vagyok vele, hogy ha jól nézek ki, akkor jól is érzem magam, ezáltal pedig jól is fogom tudni végezni a munkámat. Tizenhárom éves korom óta csináltatom ilyen hosszúra a körmöm, teljesen hozzászoktam. Bármit meg tudok vele csinálni. Persze, tört már le körmöm, amikor a gipszeszacskót cipeltem, de nem idegeskedek emiatt. Mondjuk ez még csak egyszer fordult elő  

– magyarázta a The Sun című brit napilap riportjában Uddin, aki úgy véli, azért kritizálják őt a férfiak, mert sérti az egójukat, hogy ilyen hosszú körmökkel is boldogul a vakolással.