Fejős Éva 49 éves volt, amikor megszületett a kislánya, Linda. Az írónő az anyává válásról is mesélt Liebhaber Juditnak, aki szerint igazán bátor döntést hozott Éva, hogy felépítette a karrierjét, majd gyermeket vállalt, ám a szerző ezt nem így élte meg.

Fejős Éva legbátrabb döntéseiről mesélt Liebhaber Juditnak az Erősebb Igen!  legutóbbi adásában.

Volt bennem egy kérdés, hogyan lehetne ugyanilyen életet élni gyerekkel. Kimenni például Thaiföldre, vagy akár csak dolgozni egy könyvön. De nem tudtam persze, hogy miről maradok le, ha nem születik gyerekem. Nem tudom, hogy mennyire bátor döntés volt, mert nem bátorságnak éltem meg, hanem inkább váratlan szerencsének. Mivel tájékozott voltam, hiszen sok cikket írtam a témában, tudtam, hogy mindenféle vizsgálatot meg kell csináltatni. Aztán ahogy megkaptuk az eredményt, hogy valószínűleg minden rendben van, akkortól az egy ünnep volt.

– mesélte Fejős Éva.

Tudod, korábban azért nem hiányzott nekem az anyaság, mert jó volt az életem, mert megteremtettem a saját szakmai szabadságomat, ami az emberi szabadságomat is jelentette. Akkor jöttem, akkor mentem, amikor akartam, csak magamnak, meg nyilván a páromnak, és az anyukámnak tartoztam felelősséggel. Azt gondoltam, hogy jó lenne, de mivel nem tudtam, hogy mi ez, nem ragaszkodtam hozzá foggal-körömmel. Most már tudom, hogy sokkal korábban kellett volna, mert akkor sok tesója lenne.

– magyarázta az írónő, aki azt is elmondta, hogy a türelem az a tulajdonsága, amire a legbüszkébb.

A türelem nagyon sok szempontból fontos volt a pályámon, például az is a türelmemre utal, hogy én 20 évig úgy írtam a regényeket, hogy nem adták ki, és amikor kiadták sem változott meg semmi, nem is a saját nevemen jelentek meg. Ez talán azt is jelzi, hogy nekem ezzel kell foglalkoznom, hogy engem ez sem állított le, hanem írtam tovább, magamnak a regényeimet. A türelmem szerintem ma is nagyon sok helyzetben megvan. Egy anyának is türelmesnek kell lennie. De tudok várni dolgokra, pedig régen azt hittem, hogy nem tudok, de most visszanézve mindig is türelmes voltam.

– tette hozzá Éva.