
Íme, a budapesti éjszakai élet paradicsoma – Ismerje meg a megújult Fröccsteraszt
Sorra nyitnak a megújult szórakozóhelyek, bárok, amelyek alig várják, hogy vendégek tömegei rohamozzák meg a pultokat. Budapest egyik kultikus helyszíne, a Fröccsterasz sem tétlenkedett, sőt, kívül-belül renováláson esett át. A Velvet csapata alaposan szemügyre vette az újításokat, belekóstolt az étel- és italkínálatba, illetve az üzemeltetőktől azt is megtudta, hogyan alakul a fővárosiak egyik kedvenc, ingyenes mulatójának jövője.
Laza, murvás, fiatalos
Mióta a Pontoon és a Raqpart üzemeltetői kezükbe vették az irányítást, a Fröccsterasz teljes átalakuláson esett át: télen-nyáron szezonális hangulattal és kínálattal várja a látogatókat.
A Fröccsterasz korábban egy nyitott, hajnalig üzemelő, romkocsmák hangulatát idéző, picit elavult hely volt. A csapatunkkal 2021-től mindent megteszünk, hogy ezen változtassunk. A legnagyobb módosítás, hogy a hét minden napján biztosítunk programokat a látogatóknak: street food étel- és italkínálat, élőzene, tánctér, különleges fellépők. Az éjszakai szórakoztatás során „szűrést alkalmazunk”, face-kontrollt, a hely kialakítása is zártabb lett. Tavaly ősszel még egy új projektbe is belevágtunk: megnyitottuk a Gin Corner bárt. Szeptembertől a Terminál is teljesen átalakul, és nem a Fröccsterasz kiterjesztett télikertjeként fog üzemelni, hanem egy teljesen önálló buli helyszínként.
– magyarázta a Velvetnek Éliás Attila, a Fröccsterasz komplexum egyik üzemeltetője. Kihangsúlyozta: a hét minden napján izgalmas zenés bulikkal várják a vendégeket.
Karneváli hangulattól az akusztikus koncertekig
Mit jelent pontosan az egész héten át tartó szórakoztatás? A részletekbe Farkas Balázs program menedzser és koordinátor avatott be minket.
A bulizás szerdán kezdődik, amikor fellép nálunk egy kubai zenekar, a La Movida Cuba. A karneváli hangulat mellé táncoktatás is tartozik, ilyenkor szinte az egész terasz tánctérré alakul. Csütörtöktől szombatig tematikus bulikat rendezünk: vannak DJ-k, akik naplemente előtt kezdenek és este tízig főleg emészthető, a háttérben jól szóló zenéket játszanak, amelyek nem zavaróak akkor sem, ha csak beszélgeti ültök be a barátokkal. Vannak akusztikus koncertek, többek között Kollányi Zsuzsival, Király Viktorral és Varga Viktorral. Az ismert rádiós műsorvezető és dobos, Garami Gábor zenekara, a Garami Funky Staff is fellépett már nálunk, emellett kéthetente megrendezésre kerül a Gerendás Tesók Jam Session. Olyan bulik is akadnak, amikor táncosok jönnek: például egy 4-5 fős hiphop csapat, amely többször fellép, majd a koreográfiák végén a közönséget is bevonják. Rendre kapunk ajánlatokat fiatal, tehetséges zenészektől is, akik még keresik az útjukat. Ha valaki olyat találunk, aki illik a tematikába, emellett jó is, fellépési lehetőséget biztosítunk. A hétvégét egy kis lazulással zárjuk, vasárnap chillezős zenével várjuk a vendégeket.
– avatott be a részletekbe Farkas Balázs.
Finomságok a fröccs mellé
A tavalyi évhez képes az ételkínálat is rengeteget változott.
Bár a koronavírus-járvány alatt a Meraki görög ételbárral együttműködve nyitottuk ki a konyhákat, mostanra teljes koncepció-váltás történt. A kezünkbe vettük a dolgokat, saját konyhát üzemeltetünk és egy új séffel dolgozunk. Könnyen fogyasztható, igényes és változatos menüvel rukkoltunk elő. Azt gondolom, hogy a vendégek pontosan azt kapják, ami teljessé teszi a teraszélményt – mind a hamburgerek, mind a pizzák tekintetében. Az étlapra egy különlegesség, méghozzá hekk is került.
– szögezte le Éliás Attila. A letisztult, változatos étlapról részletesebben a Fröccsterasz séfje, Cser Ádám beszélt, aki korábban a TV2 Séfek séfe című műsorában is bizonyított.

Alapvetően könnyen fogyasztható, bulis ételek kerültek az étlapra. Főleg olasz és amerikai ihletésű street food-ot lehet nálunk fogyasztani, de mindegyik fogást megspékeltük egy kis extrával. Tervezünk két-három ételt napi, vagy heti menü formájában és szeretnénk kedvezni a vegetáriánusoknak is. Megálmodtam egy kovászos kenyeres, füstölt céklás, tormakrémes salátát, ám mivel nekem az egyik fő csapásvonalam az ázsiai ételek, lehet, hogy megpróbálkozunk azzal is.
– árulta el a séf. Hozzátette: a hozzávalók nagy részét ők maguk készítik.
A hamburgerhúsunk például azért különleges, mert érlelt marhahúsból készül. Mindent házilag csinálunk, kezdve a paradicsomszósztól a sajtszószig. Hozzánk semmi nem érkezik fagyasztva. A konyhánk ráadásul a hétvégi időszakban hajnalig nyitva tart, ilyenkor a vendégek egy kevesebb kínálatú étlapból tudnak választani. Szerintem ez ritka a fővárosban.
– jelentette ki Cser Ádám.
A cikk a Velvet és a Fröccsterasz tartalmi együttműködésének keretében valósult meg.