2 160 420 angol fontot, azaz csaknem egymilliárd forintot fizetett valaki azért, hogy földöntúli luxusban élvezhesse a 2022-es labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit.

A világverseny döntőjének is helyet adó, 80.000 férőhelyes Lusail Stadion egyik legpazarabb és legnagyobb privát lakosztálya a pálya középvonalában helyezkedik el, és saját terasz is tartozik hozzá. A luxuslakosztályba szóló jegy tíz mérkőzésre érvényes, és jóval a hagyományos értékesítés előtt lehetett megvásárolni – számolt be a Noizz.hu, a metro.co.uk cikke alapján.

Ahogyan egy repülőgépen is van turista, üzleti és első osztály, úgy a mi vendéglátóipari termékeink is a legkülönfélébb ügyfelek számára készülnek

– fogalmazott az értékesítéssel kapcsolatban a FIFA kizárólagos vendéglátói ügynökségének szóvivője. A lakosztályról videót is közzétettek a YouTube-on.

A FIFA rengeteg kritikát kapott azért, mert Katarnak ítélte a 2022-es világbajnokság rendezési jogát. A legtöbb vélemény egyetért abban, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség pénzügyi szempontokat is figyelembe vett döntésekor.

A katari VB-n a különböző extra szolgáltatások, és luxus ajánlatok iránt rendkívül nagy a kereslet. A sportesemény közeledtével azonban egyre élesebb bírálatok érik az országot.

A hagyományokkal ellentétben ezúttal télen rendezik a kontinensviadalt, amely újabb kritikákat szült, de az emberi jogok folyamatos megsértését is felróják az arab országnak. A közvéleményt az is megosztotta, hogy a hírek szerint 6500-nál is több munkás vesztette életét a stadionépítkezések során. 

(Borítókép: A 2022-es katari VB egyik stadionja. Fotó: David Ramos/Getty Images)