A felvételen jól látszik, hogy az eb csak a helyi akcentussal kiejtett parancsszavakra engedelmeskedik.

A Fülöp-szigeteken élő Stephanie Jimenez Ausztráliába utazott, hogy meglátogassa rég nem látott unokatestvérét. Jimeneznek egy igen megdöbbentő élményben volt része, ugyanis észrevette, hogy hiába mond bármit rokona kutyájának, az eb a füle botját sem mozdítja.

A jelenségről Jimenez egy videót is készített, amelyen jól látszik, hogy hiába ismétli el többször is a Chanel nevű kisállatnak a Let's go! (Menjünk! – a szerk.) parancsot, az nem is figyel rá.

Ellenben, amikor a nő a helyi akcentussal ismételte meg az utasításokat, a kutya azonnal reagált.

@stefnjmnz pls she didn’t understand me at first 😭💀 #fyp #australia #aussie #australianaccent #dog #naur #sydney ♬ original sound - Stef

A felvétel hatalmas népszerűségnek örvend az interneten: már több mint négy millióan tekintették meg és közel négyezren írtak hozzá kommentet. Több ausztrál kifejezetten aranyosnak tartja Chanel különös elkötelezettségét az ausztrál nyelvhez.

A Mirror egy korábbi hasonló esetről is beszámolt. A napilap egy brit nőről ír, aki egy versenyzésből kiöregedett angol agarat fogadott örökbe. Az eb élete nagy részét Ausztráliában töltötte és sokáig nem értette, mit kíván mondani neki a brit akcentussal rendelkező gazdája. Később kiderült, hogy az agár is csak akkor engedelmeskedett, ha a nő ausztrál akcentussal beszélt.

(Borítókép: Kutya. Illusztráció: GettyImages)