horoszkóp

Élet

A Velvet trendblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Jópofa vallomások rokonoktól – még 5 váratlanul káromkodó kisgyerek

augusztus 25., 14:34 Módosítva: 2019.08.27 09:59
15

Az utóbbi időben már két blokkban is olvashattak a Velveten olyan kellemetlen és egyben vicces szituációkról, amelyek során váratlanul szitkozódtak gyerekek. Az első részt ide, a másodikat pedig ide kattintva érhetik el. Több történetet is kaptunk olvasóinktól, most ezekből a sztorikból válogatunk.

Ha a cím nem lett volna elég figyelmeztetés: vigyázat, alább trágár kifejezések következnek!

Távolról sincs vége, olvasson még

„Nyugati életformát élünk, de alapvetően ez az ország sokkal inkább keleti" - interjú Szűcs Péter utazóbloggerrel

augusztus 25., 08:47 Módosítva: 2019.08.28 09:51
548

Egy alföldi kisvárosban, paraszti közegben született, példaképei János vitéz és Ludas Matyi voltak. Botanikusnak tanult, végül a Magyar Rádióban kötött ki, ahonnan a divatmagazinok világába került. Most független újságíró, fotós és vlogger, vagy, ahogy magát definiálja, történetmesélő digitális nomád. Szűcs Péterrel Perui portrék című, szeptember 19-ig látogatható kiállításának megnyitóján beszélgettünk a Deák Palotában, arról, hogyan néz ki egy élet, aminek az utazás áll a középpontjában.

Szűcs Péter egy hónapot töltött Peruban, most érkezett Budapestre a Belorusz Köztársaságból, néhány nap múlva pedig már indul is a Maldív-szigetekre. Utazásairól cikkeket ír és képeket készít, nemcsak saját blogja számára, hanem más újságoknak is.

Távolról sincs vége, olvasson még

Dr. Csernus Imre: „A felelősség nem vállalása okozta következményeket sosem fogjuk megúszni”

augusztus 24., 10:39 Módosítva: 2019.09.03 15:35
2763

Már negyedik éve éli mindennapjai egy részét Dr. Csernus Imre Noszvajon, Csendülő nevű kávézója tulajdonosaként. Egy kicsit nehéz volt megtalálni a helyet, egyetlen felirat sem jelzi a községben, merre is található a kávézó, de ez direkt van így: a pszichiáter nem akarta magát reklámozni. Nemrég megjelent Egy életed van című könyve miatt kerestük fel, és beszélgettünk vele a Csendülő árnyékos verandáján.

Ez az interjú második része, az első itt található.

Távolról sincs vége, olvasson még
 • Stand uposok, akik mertek a nőügyekkel viccelni

  augusztus 23., 12:55 Módosítva: 2019.10.14 14:17
  2

  Hiába természetesek a női dolgok, gyakran tabutémaként kezeli őket a nyilvánosság. Korábban beszámoltunk arról, hogy jó pár híres hölgy vállalta már fel a ciklusa okozta nehézségeit. Sok kényes témát azonban azzal érdemes fel göngyölíteni, hogy vicces köntösbe csomagolják. Következzen most 3 olyan hölgy humorista, akik nem riadtak vissza attól, hogy a nőügyekkel vicceljenek.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Így buliznak a magyar szupergazdagok: bankkártya-póker, Ferrari és Máté Péter dalok

  augusztus 23., 09:11 Módosítva: 2019.08.24 15:48
  234

  Kordos Szabolcs Hungary by Night című könyve a hazai felső tízezer szórakozási szokásait mutatja be. János tapasztalt vendéglős, vacsoráit elsősorban a gazdasági elit tagjai látogatják. Ő mesélt a szerzőnek arról, mi a menő ma felsőbb körökben.   

  Távolról sincs vége, olvasson még

  A felhők fölött nyílt meg Kína legmagasabban fekvő könyvesboltja

  augusztus 21., 15:46 Módosítva: 2019.08.22 11:52
  52

  Az üzlet a közel 300 méter magas Shanghai Tower 52. emeletén várja a vásárlókat.

  Íme egy nő, aki kilenc éve nem mosdott szappannal vagy tusfürdővel

  augusztus 20., 09:10 Módosítva: 2019.08.22 12:47
  45

  A kanadai Jackie Hong még két évvel ezelőtt írta meg a Toronto Star című lapban, hogy hét éve nem használt se szappant, se tusfürdőt, maximum kézmosáshoz. Ezt a tisztálkodási trendet nemrég a The Guardian cikke tette újra aktuálissá, és Hong köszöni szépen, az azóta eltelt további két évben a helyzet továbbra is változatlan. Viszont a szappanmentes élet egyre inkább trenddé kezd válni, messze nem Hong az egyetlen, aki azt mondja, hogy bőven elég vízzel leöblíteni a testünket zuhanyozáskor, nincs szükség szappanozásra.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Ez itt nem egy dzsip keréknyoma – ilyen nyomot hagynak maguk után a teknősök

  augusztus 19., 17:15 Módosítva: 2019.08.21 08:16
  9

  A levesteknősök úgy közelítik meg a tengert, mintha egy terepjáró hajtott volna a habok közé.

  Hiába a gasztroforradalom, zuhanórepülésben a feltörekvő balatoni éttermek

  augusztus 18., 15:18 Módosítva: 2019.08.20 12:45
  224

  Kezdjük a legelején. Én és a családom évek óta járjuk a Balaton északi partját, szeretjük a környéket úgy, ahogy van. Imádtuk az új, kicsit franciás hangulattal működő éttermeket, a kísérletezéseket, egyszóval a kialakult új-balatoni vendéglátást. Pár éve elkezdődött egy gyönyörű szárnyalás. Ma már közhely, hogy az olajszagú hekk, lángos és csalamádés burger szentháromságának bűvkörén túl is van élet, méghozzá trendi fogásokkal,  helyi alapanyagokból építkezve, fókuszálva az adott évszakra. Mégis, a legutóbbi nyaralásunk szomorú konklúziója, hogy valami lassan, de biztosan elindult a rossz irányba az újhullámos vendéglátóhelyek környékén is.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Dr. Csernus Imre: „A félelmek jönnek-mennek, de mindig jelen lesznek az életünkben”

  augusztus 18., 09:14 Módosítva: 2019.08.24 12:05
  4976

  Már negyedik éve éli mindennapjai egy részét Dr. Csernus Imre Noszvajon, Csendülő nevű kávézója tulajdonosaként. Egy kicsit nehéz volt megtalálni a helyet, egyetlen felirat sem jelzi a községben, merre is található a kávézó, de ez direkt van így: a pszichiáter nem akarta magát reklámozni. Nemrég megjelent Egy életed van című könyve miatt kerestük fel, és beszélgettünk vele a Csendülő árnyékos verandáján.

  Alább az interjú első része olvasható.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Legyek és szemgyulladás - így dolgoznak a legrosszabbra értékelt sminkesek

  augusztus 17., 14:01 Módosítva: 2019.08.19 09:25
  2

  A Youtube-on kezdett el pörögni az új videótípus, amiben a nők megkeresik a környékükön lévő legrosszabbra értékelt szépségszalont, majd beülnek alkalmi sminket csináltatni. Az eredmény egyszerre borzasztó, nevetséges és gyomorforgató.

  Az internet remek találmány, és  különböző szolgáltatások értékelésében is a barátunk lehet. Ezt használták ki azok a Youtuberek, akik megkeresték a körzetükben azt a sminkest, aki a lehető legrosszabb értékelést kapta.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Viccesen keltették életre a retró bakelitlemezeket

  augusztus 17., 11:20 Módosítva: 2019.08.29 19:28
  6

  A '60-as, '70-es, '80-as évek sikeralbumait keltette új életre a DeskX Art nevű kreatív csapat, aminek az a célja, hogy látványosan és szórakoztatóan informálja különböző technológiai és tudományos újdonságokról a követőit. Bár a bakelitlemezeknek nincs túl sok köze a tudományokhoz, érdemes megnézni azokat a képeket, amiken különleges módon trollkodták meg őket. Nemcsak kreatív, de vicces is. 

  Távolról sincs vége, olvasson még

  A magyar elit titkos "bűnbarlangjai" - rejtett klubok Budapest alatt

  augusztus 17., 09:31 Módosítva: 2019.08.19 10:44
  209

  Hol, hogyan, és mennyiért mulat a magyar gazdasági elit - ezt a kérdést feszegeti Kordos Szabolcs nemrégiben megjelent Hungary by Night című könyve, amelyből az is kiderül, hogy idehaza léteznek-e olyan titkos és kevésbé titkos, de mindenképpen zárt klubok, szórakozóhelyek, amelyek címét hiába keresnénk a programújságokban. Mint kiderült, igenis léteznek játszóterek a gazdagok és hatalmasok számára, bár a hazai felhozatal még nincs éppen londoni szinten.    

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Ezt eszik a celebnők a nehéz napokon

  augusztus 16., 13:54 Módosítva: 2019.08.17 14:07
  2

  A válasz első blikkre egyszerűnek és egyértelműnek tűnhet: mindent, amit csak megkívánnak. A legtöbb hölgy ugyanis a ciklusa idején a mellfeszülésen kívül hasi görcsökkel, puffadással és falási rohamokkal is küzd.

  A híres nők azonban nem minden esetben engedhetnek a sajttól nyúlós pizza csábításának, ugyanis lépten-nyomon paparazzik veszik körül őket. Rengetegszer előfordul, hogy egy-egy celebritás azzal a felirattal kerül be egy internetes galériába, hogy terhes. Az esetek felében azonban mindössze annyiról van szó, hogy egy nagyobbacska hamburgert ettek ebédre, vagy éppen felpuffadt a hasuk a ciklusuk miatt.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Egy walesi zenész potencianövelőkkel ment bulizni, többé nem lesz erekciója

  augusztus 12., 11:37 Módosítva: 2019.08.13 17:37
  18

  Danny Polaris egy Walesben élő queer előadó, aki úgy gondolta, jó ötlet  beviagrázva partizni egyet, sőt  később még kapott némi erekció fokozót is injekció formájában. A hatás nem maradt el, 20 óra merevség után kórházba került, az orvosok szerint többé nem lesz természetes erekciója.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Celebgyerekek, akik nem címkézik fel a nemüket

  augusztus 11., 15:30 Módosítva: 2019.08.13 09:21
  179

  Mernek kreatívak lenni, ebben pedig szüleik is támogatják őket.

  Hotel sztorik - két millióért úsztatta a pincéreket a milliárdos üzletember

  augusztus 7., 11:22 Módosítva: 2019.08.09 10:32
  66

  Nem győzünk betelni Kordos Szabolcs nemrég megjelent Hungary by Night című könyvével, ezért újabb történetet osztunk meg belőle.  A kötetben a hazai gazdagok és hatalmasok éjszakai útjait követi a budai magánpartiktól a VIP-termeken át egészen a szállodai lakosztályokig és zártkörű belvárosi klubokig. Hogyan élnek valójában a magyar elit tagjai, hol szórakoznak, és mire költik a pénzüket? 

  Az alábbi részlet egy hazai milliárdosról szól, a '90-es években meggazdagodott Nagyemberről, a pesti éjszaka ismert, vagyonos tagjáról.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Jópofa vallomások szülőktől - váratlanul káromkodó kisgyerekek, második felvonás

  augusztus 7., 09:32 Módosítva: 2019.08.08 10:17
  44

  Nincs is szebb annál, mint mikor a gyerekek a nagyszülők történeteit idézik. Csak az nem mindegy, hogy a sztori lényegét adják vissza, vagy a csak a szitokszavakat ismételgetik, hatalmas beleéléssel. A hét elején sok olvasónk nagy szeretettel fogadta a huncut gyerkőcök aranyköpéseit, így újabb történeteket szedtünk egy csokorba, bónuszként pedig egyik szerkesztőtársunk is megosztott velünk egy vicces sztorit, amit kislányának köszönhet.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Transznemű modellt alkalmazott a Victoria’s Secret

  augusztus 5., 14:55 Módosítva: 2019.09.21 12:28
  54

  A 22 éves Valentina Sampaio immár hivatalosan is a fehérnemű cég modellje lett.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Jópofa vallomások szülőktől - váratlanul káromkodó kisgyerekek

  augusztus 5., 11:59 Módosítva: 2019.08.06 16:17
  115

  A gyereknevelés nem egyszerű feladat. Rengeteg időt, energiát és persze nem utolsósorban pénzt is igényel, de a legtöbben igyekeznek, hogy a lehető legjobb szülei legyenek csemetéiknek. Többek között ügyelnek arra, hogy ne a kicsik előtt kiabálják ki magukból az egész nap felgyűlt stresszt, ha pedig mégis, akkor próbálnak a cifra káromkodások helyett olyan szavakat használni, amelyek bár sugallják az idegállapotukat, azért nem olyan erősek, hogy esetleg a gyerekek megtanulják őket. De akárhogyan is ügyel az ember, időnként kicsúszik ez-az, vagy netán a nagyszülők felejtik el, hogy nem kellene a gyerek előtt tizenöt percen át úgy szórni a különböző szitkokat, hogy nem mondják kétszer ugyanazt a szót. Egy Facebook-csoport tagjait kértük meg, hogy osszák meg velünk vicces sztorijaikat, amikor kínos helyzetbe kerültek amiatt, mert csemetéjük megismételt valamit, amit nem kellett volna meghallania. Figyelem, a cikk nyomokban káromkodást tartalmaz!

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Mit akarunk kompenzálni a túlzott mobilhasználattal? - Függőségek és a mögöttük lévő indokok

  augusztus 5., 10:58 Módosítva: 2019.08.06 12:19
  0

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) újabb függőséget vett fel a mentális betegségek listájára.  Mostantól az is mentális betegnek nevezheti magát, aki egészségtelenül sok időt tölt videojátékozással. Józsa Tamás, klinikai szakpszichológust többek között arról kérdeztük, hogy a közösségi oldalak is hasonló addikciót válthatnak-e ki belőlünk, illetve léteznek-e tipikusan nőkre vagy férfiakra jellemző függőségek.

  Interjúnk második részét olvassa, az elsőt pedig itt nézheti meg. 

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Hawaiin szuvenír helyett kókuszpostával kedveskednek a turisták családjuknak

  augusztus 4., 10:58 Módosítva: 2019.08.05 15:28
  1

  Ha Hawaiin jár, ajánljuk, hogy kulcstartók és Hawaii feliratú póló helyett inkább egy kókuszt adjon fel a postán.

  Saját lánya nővérének nézik ezt a 64 éves nőt

  augusztus 3., 14:33 Módosítva: 2019.08.05 09:18
  0

  Sosem feküdt plasztikai sebész kése alá, rendszeresen mozog, meditál és az étkezésére is odafigyel.

  Hírességek, akik nem kérnek az anyaságból

  augusztus 3., 10:15 Módosítva: 2019.08.05 15:28
  12

  Némelyikük nem érez magában elég türelmet, mások egyszerűen nem arra születtek, hogy anyák vagy apák legyenek.

  27 év van közöttük, mégis boldogok

  augusztus 3., 08:37 Módosítva: 2019.08.05 12:07
  1

  A kor nem lehet akadály a szerelemben. Főleg Eddie Smith és Tori Barron számára, akiket gyakran apának és lányának néznek.

  7 híresség, aki meghízott, vagy épp drasztikusan lefogyott egy szerep kedvéért

  augusztus 1., 06:34 Módosítva: 2019.08.03 09:57
  3

  Ők nem sajnálták a testüket, és képesek voltak akár több tíz kilót hízni vagy fogyni, de akár izomban felszedni is.

  Így néznek ki most a '90-es évek sikerfilmjeinek színészei – beugrik még a film címe?

  július 31., 12:54 Módosítva: 2019.08.02 15:54
  148

  Nemrég közöltünk egy kvízt, amiben a '90-es évek nagy slágerei előadóinak mostani fotóit kellett összepárosítani a hozzájuk tartozó nagy sláger címével. Úgy láttuk, hogy olvasóink szívesen töltögették az egyébként elég nehéz kérdésekből álló kvízt (sokan meglepően jó eredménnyel!), úgyhogy most jöjjön még egy forduló, de most énekesek és számcímek helyett színészekkel és filmcímekkel, viszont továbbra is a '90-es évekből!

  Azaz: az alább elindítható kvízben olyan színészek fotóit látja majd, akiknek a leghíresebb mozifilmje a '90-es években aratott közönségsikert. Minden fotó alatt 4 filmcímet lát majd, azok közül kell kiválasztani azt az alkotást, amelyikben az adott színész szerepelt – az azonban a nehezítés a dologban, hogy valamennyi színészről a lehető legfrissebb, általában 2019-es képet tettük a kvízbe, szóval nem pontosan úgy néznek ki a fotókon, mint ahogyan ön a filmből emlékezhet rájuk, hiszen öregedtek azóta vagy húsz évet. Természetesen az utolsó kérdés után mindenkiről megmutatjuk, mit játszott a '90-es években, és hogyan nézett ki akkor.

  A Két fenti példa

  A fenti borítóképen két olyan színésznő látható, akiknek a leghíresebb mozifilmje a '90-es évekből emlékezetes. Egyikük sem szerepel a kvízben, de ha szerepelne, közülük a baloldalinál a Mátrix című film lenne természetesen a helyes megfejtés, hiszen Carrie-Ann Mossról van szó, a jobb oldali szőkeségnél pedig a Kegyetlen játékok, hiszen a tévében Buffyt, a vámpírok rémét alakító Sarah Michelle Gellar ezzel a filmmel volt a legsikeresebb a mozikban.

  Távolról sincs vége, olvasson még

  Botrányosan sikerült plasztikai műtétek – celebek, akik ma már felismerhetetlenek

  július 29., 13:46 Módosítva: 2019.09.09 12:33
  132

  Kevés olyan híresség van, aki egyik testrészét sem csináltatta meg. Vannak azonban olyanok is, akik szinte mindenüket átszabatták, és nem is egyszer.

  Szuper realisztikus, intelligens szexrobotokat dobott piacra egy katalán tudós

  július 28., 15:05 Módosítva: 2019.07.30 08:27
  17

  A bizarr találmány azonban nem csak szexre használható. Némelyikkel még a fociról is lehet beszélgetni.

  Újabb tétellel bővült a 21. századi függőségek listája - Interjú egy szakemberrel

  július 28., 12:52 Módosítva: 2019.08.05 10:59
  9

  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) újabb függőséget vett fel a mentális betegségek listájára.  Mostantól az is mentális betegnek nevezheti magát, aki egészségtelenül sok időt tölt videojátékozással. Hogy pontosan mit is takar a videojáték-függőség és milyen tünetei vannak, arról Józsa Tamás, klinikai szakpszichológust kérdeztük. Interjúnk első részét olvassa. 

  Távolról sincs vége, olvasson még