Játékosok pulzusát vizsgálta a legnagyobb kihívást jelentő videójátékok játszása közben egy tematikai portál. A szerkesztők arra voltak kíváncsiak, vajon melyik játék váltja ki a legnagyobb stresszt.

Összesen 14 játékos pulzusszámát mérte meg a legnépszerűbb és legnagyobb kihívást jelentő konzolos, PC-s és mobiljátékok pörgetése közben a BonusFinder.com csapata. Az alanyok minden vizsgált játékkal 30 perces meneteket toltak, eközben folyamatosan figyelték a szívverésüket. A kísérlet során arra a jutottak, hogy

a legnagyobb stresszt kiváltó videójáték a Mario Kart.

A népszerű játék során az átlagos, 64 BPM-es nyugalmi pulzuszám átlagosan 32,81 százalékkal, vagyis 21 BPM-mel emelkedett. Ez a 85 BPM egyébként egy laza sétatempót jelent – mutat rá a Player.hu. Hozzáteszi: egy sportfogadásnál akár 75 százalékos pulzusnövekedés is tapasztalható.

via GIPHY

A második legstresszesebb játék a FIFA 20 lett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig a Call of Duty: Modern Warfare végzett. A negyedik és az ötödik helyet a Dark Souls III és a Fortnite foglalta el. Más volt azonban a sorrend akkor, amikor a vizsgálatot végző szerkesztők azt akarták megtudni, hogy melyik játék során ugrik hirtelen a legmagasabbra a pulzusszám:

a Dark Souls III esetében volt olyan pont, amikor 98,44 százalékos növekedéssel 127 BPM-ig ugrott a játékosok pulzusa.

(Borítókép: Videójátékozó férfi. Illusztráció: Getty Images)