Új nevet és futurisztikusabb megjelenést kaphat az iPhone következő generációja.

Alig három hónapja, hogy az Apple piacra dobta az iPhone 14-modellcsalád tagjait, máris a következő szériás készülékekről pletykálnak. Ha a híresztelések igaznak bizonyulnak, komoly újításokkal jelentkezhet jövőre a tech-vállalat.

Bár az Európai Unió csak 2024-től kötelezi a gyártókat az USB-C csatlakozó készülékekbe való beépítésére, az Apple már 2023-ban beállhat a sorba a vadonatúj iPhone-ok kialakításánál. Ezen kívül titánra cserélheti az alumíniumból és rozsdamentes acélból készülő vázat. A telefon oldalain található nyomógombok is megszűnhetnek, a hangerő-szabályozást és a bekapcsolást egy érintésérzékeny felületen kezelhetjük a jövőben. Korszakalkotó változtatásai miatt az Apple egy teljesen új nevet is adhat a csúcskészüléknek:

iPhone 15 Pro Max helyett iPhone 15 Ultra néven kerülhet a boltok polcaira.

via GIPHY

Egyéb lehetséges újítások:

  • Periszkópos kamera – a készülékek zoom-képességének növelése érdekében úgynevezett periszkópos kamerát vezetne be az Apple, így az 5-szörös vagy akár 10-szeres optikai zoom is lehetségessé válna.
  • Új chip, több RAM – a 4 nm-es A16 Bionic processzort egy 3 nm-es A17 Bionic válthatja, miközben 8 GB memória kerülne a készülékekbe.

Hogy mindebből mi valósul meg valójában, az várhatóan jövő ősszel kiderül.

(Player)

(Borítókép: iPhone egy férfi kezében. Illusztráció: Getty Images)