Bár még csak három rész jelent meg a Harry & Meghan című sorozatból, már most több botrány is kirobbanóban van az elhangzottak kapcsán. Az internetezők például nem értik, hogy Markle miért szólt be sógorának és sógornőjének.

Az 55 perces epizódokból álló sorozat forgatása tavaly tavasszal kezdődött és idén augusztusban ért véget. A Netflix az első rész felvezetőjében külön kiemeli, hogy a brit királyi család tagjai nem kívánták kommentálni a sorozatban elhangzottakat. A produkció azért is volt érdekes a világ számára, mert Harry herceg és Meghan Markle 2020 márciusában felhagyott a brit királyi család magas rangú tagjaiként rájuk háruló hivatalos feladatok ellátásával, és első gyermekükkel, Archie Harrison Mountbatten-Windsorral együtt Kaliforniába költöztek.

Harry herceg és a királyi család többi magas rangú tagja között azóta is feszült a viszony. Különösen feltűnő ez a feszültség és elhidegülés a herceg és bátyja, Vilmos herceg – az Egyesült Királyság jövőbeli uralkodója – között. Markle a sorozatban felidézte a királyi család tagjaival kapcsolatos első élményeit is.

Mint meséli, hamar rá kellett ébrednie, hogy a kifelé mutatott formalitások a palota falai mögött, a nyilvánosságtól távol is érvényesek.

Harry herceg felesége elmesélte, hogy amikor Vilmos herceg és Katalin hercegné átmentek hozzájuk vacsorára, ő szakadt farmerben és mezítláb fogadta a párt. Mikor kedvességből meg akarta ölelni őket – hiszen akkor találkozott velük életében először –, állítása szerint burkolt elutasítást kapott. 

Mindig is ölelős voltam, és nem tudtam, hogy sok brit mennyire idegenkedik ettől. Nagyon gyorsan rájöttem, hogy a külső formalitások náluk belülről is érvényesülnek

– fogalmazott a kétgyermekes édesanya, hozzátéve, nem várja el, hogy a jövőben másképp viselkedjenek vele ezek az emberek. A kommentelők kiakadtak Markle nyilatkozatán, szerintük ugyanis ezzel nem csak megsérti, de kellemetlen helyzetbe is hozza a sógorát és a sógornőjét. 

Ön szerint tényleg nem kellene ilyen információkról beszélnie a házaspárnak?

(PageSix)

(Borítókép: Katalin hercegné és Meghan Markle 2018-ban Fotó: Karwai Tang/WireImage)