A két jelenlegi modell helyét egy új fejlesztésű konzol veszi át.

A Sony és a Microsoft egyaránt két éve jelentette meg legújabb generációs konzoljait. Az eszközökben közös volt, hogy kaptak egy lemezmeghajtós és egy meghajtó nélküli változatot is. Árazásban a meghajtó nélküli verzió jóval olcsóbb választásnak bizonyult azoknak, akik nem ragaszkodnak a fizikailag megvásárolható játékokhoz. A Sony részéről azonban eljöhet az első szezonközi frissítés, ugyanis teljesen új generáció egyelőre biztosan nem várható.

Az új modell neve egyelőre nem ismert, azonban annyi bizonyos, hogy egyetlen moduláris változatra cserélik a korábbi kettőt.

Az új Play Station lecsatolható lemezmeghajtót kap és az előző generációval ellentétben nem PS5 Pro vagy PS5 Slimként érkezik a boltok polcaira.

Az új PlayStation 5 tesztcsomagjait állítólag már elkezdték kézbesíteni, ezért a nyilvános megjelenés sem lehet olyan messze, ugyanis a tesztmodellek hibátlanul teljesítenek a hírek szerint. A moduláris változat érkezésével és a korábbi verziók megszűnésével a Sony jelentős megtakarítást könyvelhet el a gyártással.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a legnagyobb konkurens Xbox-konzolokat gyártó Microsoft is készül-e hasonló újításra. 

(xfire.com)

(Borítókép: Egy férfi és egy fiú videojátékozik. Illusztráció: