A horoszkópok sok mindenről árulkodnak, többek között arról is, hogy milyen filmeket szeretünk. 

Bak – A Grincs

Az egyik legfegyelmezettebb és leginkább kontrollmániás csillagjegyhez Jim Carrey klasszikusa illik a leginkább. Kétségtelen, hogy érzékenysége és realista természete néha a cinizmus határát súrolja, de pont ezért lesz A Grincs az egyik kedvenc karácsonyi filmje.

Vízöntő – Múlt karácsony

Vízöntőként az egyik legjobb személyiségjegye, hogy nagyon könnyen megtalálja a közös hangot a környezetében élő emberekkel. A Múlt karácsony című film főszereplőjével is nagyon hamar közös nevezőre kerülnének, bármennyire is különc embernek látszódik.

Halak – Reszkessetek, betörők!

Tudjuk, hogy nincs karácsony Kevin nélkül. Leginkább azonban a Halak csillagjegy szülöttjeihez passzol ez a film. Halakként csordultig van szeretettel, empátiával és mindig segíteni akar a társain. Biztosan Kevinnek is segített volna, amikor a Reszkessetek, betörők!-ben elhagyta a családja.

Kos – Drágán add az életed

A Kosok talán a legszenvedélyesebbek a tűz jegyűek közül, ezért rajonganak az akciófilmekért, amelyek feldobják az adrenalinszintjüket. Bruce Willis klasszikusa tökéletes választás lehet számukra az ünnepek alatt, ugyanis az általa alakított John McClane nemcsak a karácsonyt akarja megmenteni, hanem egy irodaháznyi túszul ejtett ember életét is.

Bika – Télapu

A Bika egy megbízható, olykor makacs és állhatatos jegy. Olyan film illik hozzá, amiben van egy kis akció, ám mégis könnyedebb film, mint például a Télapu

Ikrek – Igazából szerelem

Az Ikrek társasági jegy. Beszédes, sokoldalú, nyughatatlan és olyan, aki mindenki személyes kapcsolatára kíváncsi. Olyan film illik hozzá, amiben vannak rejtélyek, izgalmak és lehetőleg több szálon fut. Pont, mint az egyik legnagyobb klasszikus az Igazából szerelem!

Oroszlán – Mi a manó? 

Az Oroszlán egy kreatív, szeszélyes, tekintélyt parancsoló, ám ennek ellenére mégis játékos jegy. Azok a filmek passzolnak hozzá, amikben kicsit több a humor, a játékosság. A Mi a manó? pontosan egy ilyen film. A főszereplőt alakító Will Ferrel pedig komikusként szintén hasonló jellem. 

Szűz –  Karácsonyi fények

A Szűz eléggé munkacentrikus: értelmes, kutakodó és szeret beleállni a vitákba. Olyan karácsonyi film illik hozzá, ami komolyabb hangvételű, kissé elgondolkodtató.

Rák – Jégvarázs

Rákként előfordulhat, hogy sűrűbb hangulatingadozásai vannak, mint a többi csillagjegy szülöttjeinek. Hasonló problémával küzdött a Jégvarázs című karácsonyi mese főhőse, Elza is, így ez a rajzfilm tanulságos lehet a Rák csillagjegyűek számára.

Mérleg – Polár Expressz

A Mérleg egy társcentrikus, harmonikus, szerelmes típus, akinek szeretnek a társaságában lenni. Ehhez a csillagjegyhez egy könnyed és békés karácsonyi film illik. 

Skorpió – A Krampusz

A Skorpió igen szélsőséges és erélyes jegy, nagyon szenvedélyes, céltudatos, intuitív és olykor lobbanékony is. Egy érzelmeket kiváltó, lendületes film passzol a legjobban hozzá. Egy rémisztő alkotás, A Krampusz című film alatt biztosan nem fog unatkozni.

Nyilas – Kiskarácsony mindenáron

A Nyilas egy igazán optimista jegy, aki nagyon becsületes, szeret lelkesedni, nagyvonalú és toleráns másokkal szemben. Egy családias film illik hozzá leginkább. A Kiskarácsony mindenáron Danny DeVito és Matthew Broderick főszereplésével pedig tökéletes választás lehet! 

(Borítókép: Kevin karaktere a Reszkessetek, betörők! című filmben. Fotó: Northfoto)