Ezeket a filmeket akár százszor is szívesen újranézzük.

Reszkessetek, betörők!

Minden idők egyik legsikeresebb karácsonyi filmjei között tartják számon a Reszkessetek, betörők!-et, nem véletlen, hogy a mai napig minden karácsonykor leadja a televízió. A főszerepben Kevin (Macaulay Culkin) van, akit karácsonykor otthon felejtenek a szülei. A kis Kevinnek egyedül kell szembe szállnia két kétbalkezes betörővel, de végül trükkök sokaságával bánik el velük. 

via GIPHY

Igazából szerelem

A Richard Curtis rendezésében készült filmet 2003-ban mutatták be. A történet karácsony előtt öt héttel veszi fel a fonalat, és hétről hétre mutatja be a szereplők életét, egészen karácsonyig. A film olykor vidám, izgalmas, vicces, néha viszont felfoghatatlan és váratlan. Bemutatja, hogy a szerelem mindenhol ott van, mindent körülvesz...

via GIPHY

A Grincs

A 2000-ben bemutatott amerikai film alapját a Dr. Seuss által írt könyv adta. A cselekmény egy aprócska havas faluban, Kifalván játszódik. A Kik kedvenc ünnepe a karácsony, mindig hatalmas készülődés előzi meg a karácsonyi ünnepséget. Egy valakit azonban nem fog meg az ünnepi hangulat: a Grincset. A Jim Carrey fenomenális alakításában tündöklő zöld lény fent lakik a Kobak-hegyen és utálja a karácsonyt. A kis Cindy nem hisz a róla szóló legendáknak, azt szeretné, hogy a Grincs is velük ünnepeljen.

via GIPHY

(Borítókép: Jim Carrey, mint Grincs. Fotó: Getty Images)