A veterán színész elárulta, hogy pontosan hogyan fiatalították meg a hamarosan debütáló filmjében.

Harrison Ford visszatér ikonikus szerepébe, hogy az Indiana Jones ötödik részében még egyszer utoljára felvegye a régészprofesszor legendás kalapját. A színész már korábban közölte, hogy ez lesz az utolsó filmje a franchise-ban, és többet nem játssza el Henry Jones-t. Már korábban kiszivárgott, hogy az Indiana Jones legújabb része 1969-ben játszódik majd, de az előzetesből kiderült, a film egy-egy jelenete időutazásra invitálja a nézőket, felidézve a korábbi filmeket. Az előzetes nyitójelenete például 1944-ben játszódik, ahol Ford karaktere egy csapat nácival kerül szembe. Ebben a részletben látható, hogy a karakter jelentős utómunkán esett át, hogy ismét fiatalnak tűnjön.

Harrison Ford nemrég Stephen Colbert showműsorának vendége volt, ahol a beszélgetés során szóba került Ford megfiatalítása.

Az tényleg az én arcom abból az időszakból.

– kommentálta a jelenetet Ford, majd így folytatta: 

„Van ez a mesterséges intelligenciát alkalmazó program. Ez hozzáfér minden filmes anyaghoz, ami a Lucasfilm birtokában van. Szóval mivel szerepeltem néhány filmjükben, megvan nekik az összes rólam készült felvétel, beleértve azokat is, melyeket végül nem használtak fel. Ezek segítségével tudják „megalkotni” a fiatal arcomat. De a lényeg, hogy a mostani arcomat használták alapnak. Kis pontokat pakolok az arcomra, elmondom a szövegem, ők meg megcsinálják. Fantasztikusan sikerült”–  árulta el a megfiatalítás menetét a színész. A pontokra a motion capture-eljárás miatt volt szükség – írja az IGN. Az Indiana Jones és a sors tárcsája június 29-én érkezik a magyar mozikba

Megfiatalított színészek

Noha még mindig nagyon drága, egyre több helyen láthatjuk ezt a megoldást. A Gemini Man-ben például Will Smith nézett farkasszemet fiatalkori önmagával, a Zsivány Egyes - Egy Star Wars-történet című filmben pedig Carrie Fischer lett megfiatalítva. Emlékezetes volt még Johnny Depp tinédzserként a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című filmben, vagy Az ír című filmben Robert DeNiro megfiatalítása.

(Borítókép: Harrison Ford. Fotó: Charley Gallay/Getty)