Kiadta minden idők 5 legnépszerűbb sorozatának listáját a Netflix. Egy kutatócsapat utánajárt, hogy a magyarok preferenciái mennyiben hasonlítanak a világi trendekhez.

A filmsorozatok világranglistája lehet ugyan iránymutató a hazai trendeket illetően, de nekünk is megvannak a saját kedvenceink, és van, hogy inkább negatív érzéseket vált ki a magyar nézőkből egy-egy világsiker. Az Ynsight Research kutatócsapata utánajárt a neten fellelhető véleményeket elemezve, vajon a hazai nézők hogyan reagáltak a streaming-szolgáltató top 5-ös listájára.

A világranglista szerint az öt legnézettebb Netflix-sorozat sorrendben a Squid Game, a Stranger Things, a Wednesday, a Jeffrey Dahmer sztori és a Nagy pénzrablás.

„A megjelenések trendjén látható, hogy az elmúlt másfél évben a magyarok előszeretettel beszélgettek kedvenc Netflix-sorozataikról a neten” – emelte ki Csiby Fruzsina, az Ynsight közösségi médiaszakértője, a kutatás vezetője. A szakember szerint a legnépszerűbb hazai streaming platform TOP 5 sorozatát rengetegszer, közel 21 ezer alkalommal emlegették itthon.

A megjelenések hangulatát és a kommentek számát tekintve is a Wendesday lett itthon a legnépszerűbb sorozat, hiába végzett világszerte a 3-dik helyen.

A szériát nemcsak kibeszélték a hazai felhasználók, hanem egyenesen ráálltak a Wednesday Addams-es tartalmak gyártására. Jenna Ortega ikonikus táncából világszerte TikTok-trend lett, valamint a rajongók sorra készítettek magukról „Addams family vibes” típusú tartalmakat.

@deeptomcruise When I dance, I dance with my hands 🙌 #wednesday #DeepTomCruise #wednesdayadams ♬ original sound - heyy

A nagy pénzrablás és a Squid Game megosztotta a magyar nézőket

Érdekesség, hogy a világszinten listavezető Squid Game itthon a negyedik helyre szorult. Esetében gyakran felmerült az örök kérdés: vajon a fiatal generáció nézheti-e? A netezők nagy összhangban úgy vélekedtek, hogy nekik sem voltak tiltva a hasonló tartalmak gyerekkorukban.

A magyar ranglista kapcsán meglepetés volt továbbá, hogy A nagy pénzrablás harmadik helyezettként összességében jobban teljesített, mint a világranglistán. A kutatás az 5 legnézettebb Netflix-sorozat hazai megjelenésének intervallumát, a 2021. szeptember 3-tól 2022. december 31-ig terjedő időszakot vizsgálta.

A magyar rangsor szerint az öt legnézettebb sorozat sorrendje a következőképpen alakult: Wednesday, Stranger Things, Nagy pénzrablás, Squid Game, A Jeffrey Dahmer sztori.

Ön egyetért a magyar listával?

(Borítókép: Netflixet néző férfi. Illusztráció: Getty Images)