Egy influenszer páros létrehozta a világ legnagyobb laptopját, amelynek 43 colos kijelzőt építettek.

Szórakozásból hozott létre egy 43 colos kijelzővel ellátott laptopot egy youtuber páros. Evan és Katelyn a 2013-ban létrehozott közösségi csatornáján különböző barkács videókat tesz közzé, amelyeken lávafejszétől kezdve irányítható macskaágyon át mindenfélét összetákolnak. Így tettek legutóbb is, amikor a fejükbe vették, hogy megdöntik a legnagyobb laptop rekordját.

A nagyobb hordozható számítógépek általában 17 colos képernyővel készülnek, a rekordot jelenleg az Acer tartja, amely évekkel ezelőtt mutatta be 21 colos kijelzővel felszerelt laptopját. Ennél akart nagyobbat hasítani az amerikai házaspár, amelynek tagjai eldöntötték:

elkészítik a rekorder méret több mint dupláját, vagyis egy 43 colos képernyőt.

Ez még annál is nagyobb méret, mint amilyet a legtöbben az asztali gépünkhöz használunk, nem is beszélve a súlyáról: a 45 kilogrammos számítógép aligha hordozható, ám annál izgalmasabb látványt nyújt.

A számítógépház felülete farostlemezből készült, az alumínium vázszerkezetet pedig ipari minőségű zsanérokkal szerelték össze. A kialakítás során a készítőknek figyelniük kellett arra, hogy ne csak a gép súlyát bírja el a szerkezet, hanem a kijelző se essen rá a használója kezére gépelés közben. A túlméretezett billentyűzet egyébként teljesen elveszik a gépen, aminek burkolata alá egy NUC 11 mini asztali számítógépet rejtettek el, két 150 wattos akkumulátorral – mutat rá a Player.hu.

(Borítókép: Férfi a laptop előtt. Illusztráció: Getty Images)