A közösségimédia-oldal egyfajta ébresztőnek szánja az új funkciókat.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb tiniőrülete kérdés nélkül a TikTok: az online videómegosztó oldalon nemcsak mások előadásait lehet meghallgatni, de a kamasz maga is kipróbálhatja, hogyan tud énekelni, táncolni, előadni, milyen reakciókat kap másoktól.

Az alkalmazást 2019-re már több mint egymilliárdan használták. 

A fiatalok körében hódító trendek, valamint a korlátan tartalomgyártás odáig fajult, hogy az Egyesül Államok, Nagy-Britannia és Hollandia hivatalos eljárásokat indítottak a vállalat ellen. Csak az amerikaiak 13 pontban részletezték, hogyan sérti a program a gyermekvédelmi törvényt. Indiában egyenesen betiltották az alkalmazás használatát.

Úgy tűnik, a TikTok igyekszik reagálni a sok támadásra:

a kiskorúak védelmében a cég hamarosan új korlátozásokat vezet be, amelyek a 18 éven aluli felhasználókat érintik majd, szabályozva azok online jelenlétét. A legfontosabb változtatás, hogy bevezetnek egy napi 60 perces képernyőidő limitet. Erre heteken belül sor kerülhet.

A limit elérése után az érintett felhasználók tájékoztatást kapnak az eltöltött képernyőidő mennyiségéről. A fiatalok ezután a mobiljuk feloldására használt módszerrel az appot feloldva tudják tovább használni az alkalmazást. Az időlimites riasztás ugyan kikapcsolható lesz, ugyanakkor 100 perc elérése esetén kötelezően be kell majd állítaniuk egy új limitet.

Az új szabályok szerint a 18. életévüket be nem töltött felhasználók hetente kapnak egy értesítést, amelyben részletes lebontásban áttekinthetik az előző hét napi képernyőidőit, amit az alkalmazásban töltöttek. 

Ön szerint ezek a szabályozások fognak változást hozni a fiatalok TikTokon eltöltött idejében?

(Origo)

(Borítókép: Mobil. Fotó: puttapon/Getty)