Erős internetért fizet, az mégis folyamatosan akadozik? A hiba talán abban van, hogy a router valahol a földön, tárgyak mögött eldugva árválkodik, holott a jelerősség nagyban fog attól, hogyan helyezi el a készüléket.

A wifi router elhelyezését sokan elrontják, amikor meglehetősen alacsonyra pozicionálják azt. Szakértők szerint ugyanis

1,5 - 1,8 méter magasság között kell elhelyezkednie a készüléknek ahhoz, hogy megfelelő erősségű jelet sugározzon.

Ennek oka, hogy a router olyan rádióhullámot bocsájt ki, amely lefelé terjed, így hogyha kellő a távolság közte és a talaj között, akkor javulni fog a jelerősség és a hatótávolság is.

„Érdemes szabadon hagyni a környezetét, lehetőleg nem elrejteni különböző tárgyak mögé. A legjobb ötlet egy magas polcra tenni. Aki többemeletes házban él, és csak egyetlen elosztója van, érdemes valamilyen központi helyet választani a routernek. Lehet közelebb helyezni a mennyezethez vagy a padlóhoz is, hogy jobb lefedettséget biztosítson attól függően, hogy a ház mely részében szeretnénk gyorsabb internetet” – fogalmazott a The Sun brit napilapnak az amerikai AllConnect internetes cég szakértője. Hozzátette: érdemes a routertől minél messzebb elhelyezni a fémtárgyakat, mert azok szintén tompíthatnak a jelerősségen.

(Borítókép: Router. Fotó: Getty Images)