A szakértők szerint inkább használjunk külső akkumulátort eszközeink töltésére.

A legújabb készülékek akkumulátorai már kivételesen sok időt bírnak, azonban folyamatos használat mellett még így is megesik, hogy egy nap alatt többször is lemerül a telefonunk. Ilyenkor életmentőnek tekintünk egy köztéri töltőállomást. Az FBI denveri területi irodájának tweetje szerint azonban nem árt óvatosnak lenni, és csak komoly körültekintéssel használni a bárki által elérhető töltőpontokat.

Arra kérik a lakosokat, hogy ne használjanak ingyenes töltőállomásokat a repülőtereken, szállodákban vagy bevásárlóközpontokban, mert rosszindulatú hekkerek az USB-porton keresztül káros programokat és kémszoftvereket telepíthetnek a mobiltelefonokra.

Bár manapság a legtöbb készüléken mi állíthatjuk be, hogy szeretnénk-e engedélyezni az adatátvitelt az eszközön az USB-csatlakozás után, a szakértők azonban úgy vélik, a hekkereknek nem tart sokáig átlépni ezen. Ha telepítették a billentyűzetek leütését figyelő programot, akkor már csak várniuk kell, hogy megszerezzék a belépőkódjainkat olyan alkalmazásokba, mint például a mobilbank.

 (Firstclass)

(Borítókép: Telefon feltöltés. Illusztráció: Shutterstock)