Hivatalosan is bejelentették: a Sárkányok háza után új előzménysorozatot kap a Trónok harca. A széria várhatóan az HBO Max és a Discovery+ egyesített, megújult felületén, a Maxon debütál majd.

A Trónok harca: Sárkányok háza című sorozat sikerén felbuzdulva az HBO még egy előzménysorozatot berendelt a Trónok harca világából. A széria George R.R. Martin Dunk and Egg című könyvein alapul majd és 90 évvel az eredeti sorozat eseményei előtt játszódik, Ser Duncan (Dunk) és a fiatal Aegon V. Targaryen (Egg) kalandjait nyomon követve.

A történet hivatalos cselekménye szerint két valószínűtlen hős vándorol Westerosban: egy fiatal, naiv, de bátor lovag, Ser Duncan a „Magas”, és kicsiny mestere, Egg. Abban a korban játszódik, amikor a Targaryen-vonal még mindig a vastrónt birtokolja, és az utolsó sárkány emléke még nem múlt el az élő emlékezetből. Nagy sorsok, hatalmas ellenségek és veszélyes zsákmányok várnak ezekre a valószínűtlen és teljesen különböző barátokra, miközben a Targaryen-ház hatalmát belviszályok és trónkövetelők fenyegetik.

A szerző által eddig kiadott Dunk and Egg-trilógiából, a The Hedge Knight (1998), The Sworn Sword (2003) és a The Mystery Knight (2010) című novellákból 2015- ben összeállított A hét királyság lovagja című regény alapján készülő sorozat A Hét Királyság Lovagja: A sövénylovag címet viseli majd, a szerző, George R.R. Martin pedig íróként és executive producerként is dolgozik majd a projekten.

(Coloré)

(Borítókép: Jelenet a Trónok harca című sorozatból. Fotó: YouTube)