Életre kelti a képernyőn az embert ábrázoló rajzokat a Meta egy új, mesterséges intelligenciát alkalmazó projektjében. Az Animated Drawings (Animált Rajzok) elnevezésű program remek lehetőséget kínál a családosoknak, hogy közösen alkossanak, egyben élvezhessék az új technológia által nyújtott élményeket.

A Meta egy új, nyílt forráskódú mesterséges intelligencia projektet hozott létre, amelynek segítségével bárki feltöltheti a rendszerbe saját, vagy gyermekei rajzait, pár egyszerű lépést követően pedig megtekinteni azok animált változatát.

Az előre beállított mozgásokat négy kategória közül választhatjuk ki, ezek a „tánc„, „vicces”, „ugrás” és a „séta”.

A program kifejezetten emberi figurák esetében működik, így a feltöltéshez érdemes olyan rajzokat választani, amelyek karaktereket ábrázolnak. A rajzok átalakítása során a mesterséges intelligencia olyan technikáit alkalmazza a program, mint a tárgyfelismerő és testhelyzet-becslő modellek, valamint a képfeldolgozáson alapuló szegmentálási módszerek. Az animációk létrehozásához hagyományos számítógépes grafikai technikákat is alkalmaznak.

A Meta a projektet nyílt forráskódúvá tette, így más fejlesztők is hozzáférhetnek az összese 180 ezer rajzból álló adathalmazhoz, és továbbfejleszthetik a technológiát.

A Facebookot és Instagramot is birtokló vállalat abban reménykedik, hogy a nyílt forráskódú programnak köszönhetően a közösség további ötletekkel és megoldásokkal gazdagodhat, amelyek új és izgalmas élményeket teremthetnek a családok számára.

A rajzokat ide kattintva tudja feltölteni.

(Borítókép: Egy rajzoló férfi. Illusztráció: Getty Images)