Még a keze is remegett a gyakorlott tech vloggernek, amikor a 16 éves okostelefon csomagolását bontogatta.

A lelkes gyűjtők képesek milliókat fizetni egy-egy eredeti, évtizedekkel ezelőtt megjelent telefonért. Miután kifizették a gigantikus összeget, sokan közülük úgynevezett „unboxing” videót is forgatnak.

Az Apple 16 évvel ezelőtt, 2007. június 29-én indította útjára az iPhone első változatát, amelyet még ebben az évben, január 9-én mutatott be Steve Jobs a Macworld-ön. A készülék drasztikusan megváltoztatta a mobiltelefonok fejlesztésének irányát. Az első iPhone-t az Apple még képes volt teljes titokban kifejleszteni, és meglepetésként ért mindenkit a bejelentés.

Az első generációs készülékekből mára érthető módon nagyon kevés működőképes darab maradt fenn és annál is kevesebb bontatlan csomagolású példány.

Az egyiket nemrég egy aukción árverezték el, nem kevesebb mint 40 ezer dollárért, mai árfolyamon nagyjából 13 millió 700 ezer forintért.

A vevő a YouTube egyik legismertebb tech vloggere, Marques Brownlee volt.

A YouTuber 16,8 millió csatornafeliratkozóval és hozzávetőlegesen 1500 videóval meglehetősen gyakorlott tartalomgyártónak számít, de a 16 éves, 40 ezer dolláros iPhone kicsomagolása közben néha-néha még az ő keze is megremegett.

(hwsw.hu)

(Borítókép: Okostelefon. Illusztráció: Yana Iskayeva/Getty)