Újabb élőszereplős mesefilmmel jelentkezik a Disney.

A Pán Péter a Wendy J.M. Barrie regényének és az 1953-as Walt Disney animációs klasszikus filmjének az élőszereplős feldolgozása, ami 2023. április 28-tól lesz látható a Disney+-on. A David Lowery rendezte film előzetese már megtekinthető. 

A filmben legnagyobb sztárja egyértelműen a Hook kapitányt alakító Jude Law.

Kisebb-nagyobb szerepekben feltűnik még: Alexander Molony, Ever Anderson (A kaptár: utolsó fejezet), Yara Shahidi, Alyssa Wapanatâhk, Joshua Pickering, Jacobi Jupe, Molly Parker, Alan Tudyk (Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet), és Jim Gaffigan (The Jim Gaffigan Show) is. 

David Lowery rendező és társ-forgatókönyvíró így nyilatkozott a filmről:

„A Pán Péter és Wendy forgatása során olyan filmet akartunk készíteni, amely tiszteleg mind az eredeti J.M. Barrie-regény, mind Walt Disney animációs adaptációja előtt. Őszinte érzelmekkel, nyitott szívvel és óriási kalandvággyal szerettük volna megtölteni az élőszereplős változatot. Rendkívüli művészek százai töltöttek hosszú éveket azzal, hogy ezt a filmet a vászonra vigyék; izgatottan várom, hogy a közönség láthassa a munkájukat, részt vehessen ezen az utazáson, és új nézőpontból fedezzen fel egy örökzöld mesét.”

Klasszikus történet, új köntösben

A fiatal lány, Wendy Darling fél elhagyni gyermekkori otthonát, majd találkozik Pán Péterrel, a fiúval, aki nem hajlandó felnőni. Testvéreivel, Csingilinggel – az apró tündérrel – és Péterrel eljut Sohaország varázslatos világába. Ott találkozik egy gonosz kalózkapitánnyal, Hookkal, és belevág az izgalmas kalandba, amely örökre megváltoztatja az életét.

(Borítókép: Hook kapitány hajója. Illusztráció: Norima/Getty)