Akár 18 karátos rózsaaranyból is kérhetjük az ékszert.

Napjainkban már egyre precízebb megoldásokat találnak ki annak érdekében, hogy kapcsolatba tudjunk maradni egy másik személlyel az online világban. Már akkor sem kell kétségbe esnünk, ha esetleg a párunk hosszú órákig nem reagál az üzeneteinkre, ugyanis egy cseh cég, a TheTouch X újabb kapcsolódási pontot nyújt az embereknek, elsősorban a szerelmespároknak.

Megalkották a HB Ring nevű okosgyűrűt, amelynek köszönhetően érezhetik, továbbá láthatják is a másik fél szívverését. A technológia filozófiája szerint, így a két fél közelebb érezheti magát egymáshoz.

A gyűrűben elhelyeztek egy szenzort, amely érzékeli a gyűrűsujjban futó vénát, majd az adatokat átküldi egy az eszközhöz tartozó alkalmazásba, ami képes kapcsolódni a másik félhez. Ha valaki érezni akarja a másik szívverését, csak kétszer meg kell érintenie saját gyűrűjét: ekkor az ékszer vagy a valós idejű, vagy a legutóbb lementett szívverést közvetíti rezgések, illetve fényjáték segítségével.

Az okoseszközt rozsdamentes acél mellett 18 karátos rózsaaranyból is lehet kérni, miközben az egészet a zafírkristály üveg tartja egyben. Az ékszer vezeték nélkül működik, illetve töltődik: 25 perces töltést követően, akár 16 óráig is bírja az akkumulátor. A HB Ring olcsóbb változatai 500 dollárba (170 ezer forintba) kerülnek, a 18 karátos darab ára 1500 dollár (511 ezer forint).

(FirstClass)

(Borítókép: Gyűrűk. Illusztráció: Shutterstock)