A Netflix 2023 második negyedévében, vagyis legkésőbb június végéig mindenhol bevezeti a jelszómegosztással kapcsolatos új szabályzatát. Ezután többet kell fizetni, ha megosztja a jelszavát.

A streamingóriás régóta küzd a jelszómegosztás ellen, vagyis amikor egy előfizető a barátainak, ismerőseinek megadja a belépési adatait. Ez a gyakorlat rengeteg bevételkiesést okoz a Netflixnek, sőt a cég szerint többek között ezért vesztettek rengeteg felhasználót az utóbbi időben. 

A Netflix még tavaly kezdte el tesztelni néhány országban, Kanadában, Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban azt a szigorítást, amellyel leszámolna a jelszavak megosztásával. Az érintettek két opció közül választhattak:

vagy nem adják oda másnak az előfizetői fiókhoz tartozó jelszavukat, vagy 1200 forintnak megfelelő pótdíjat fizetnek. 

A Sky News arról ír, hogy a cég a tervek szerint már ebben a negyedévben, vagyis az április-júniusi időszakban bevezeti a jelszómegosztást korlátozó intézkedést. A Netflix ezt állítólag minden országban egységesen vezeti be, vagyis hamarosan a „csalást” elkövető magyar felhasználók is büntetést kaphatnak. 

(Borítókép: Streaminget néző emberek. Illusztráció: demaerre/Getty)