Futótűzként terjedt el az interneten az Unrecord nevű játék, amely annyira élethűre sikerült, hogy a közönség nagy része egyszerűen nem hiszi, hogy csupán egy mesterséges intelligencia segítségével megalkotott világról van szó.

A játék kétperces bemutatójának debütálása óta az alkotók folyamatosan bizonygatják, hogy a játékmenet nem tartalmaz előre felvett lövöldözős jelenteket, de a számítógépes játékkedvelők ezt nehezen hiszik el.

A hozzáértők sejtései szerint az Unreal Engine 5 grafikus motor állhat a háttérben, amely képes rendkívül valósághű környezetet teremteni a videójátékokba, továbbá a MetaHuman Creator, amely nem csak a környezetet, de az emberi alakokat, azok mozgását és mimikáját is teljesen élethűen adja vissza.

Hamarosan érkezik a legélethűbb videójáték

Egy másik hasonló videót egy hónappal ezelőtt tettek közé a YouTubeon. Egy színésznőről mobillal készítettek egy felvételt, amit néhány perc alatt kiexportáltak, majd egy másik arca ráhelyezték. Az egész folyamat csak pár percig tartott és rendkívül lenyűgözte a közönséget. A videó tökéletes bemutatja milyen technika csodákra képes a MetaHuman és az új, Animator nevű fejlesztés.

Az idei év végén érkező Hellblade 2 nevű játékban pedig kipróbálhatjuk ezt a valósághű technikát élesben is. Itt látható a videójáték promó videója.

 (SzF)

(Borítókép: Videojáték. Illusztráció: Getty Images)