Az Apple egyre nagyobb és nagyobb telefonokat gyárt. Lassan már egy tablet képernyőméreteivel is megegyezik egy-egy okostelefonjuk panelje.

Nemrég megérkeztek az első hírek az Apple legújabb dobásáról, a jövőre érkező iPhone 16 mobilcsaládról. A pletykacunamit ezúttal a közismert amerikai elemző, Ross Young indította. A Display Supply Chain Consultants ügyvezetője szerint a jövő évi iPhone 16 Pro és iPhone 16 Ultra modellek az eddigieknél is nagyobb érintőkijelzőt kaphatnak.

Az iparági forrásból szerzett információkat érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen egyelőre konkrét számokat sem tudunk, ám a Twitteren akadt olyan hozzászóló, aki megerősítette az értesüléseket. Ez alapján az iPhone 16 Pro modellbe 6,4 hüvelykes, az iPhone 16 Ultrába pedig 6,9 hüvelykes érintőpanel kerülhet.

Amennyiben az értesülések helyesnek bizonyulnak, az iPhone 16 Ultra kijelzőjének mérete a táblagép kategóriát súrolhatja majd. Nagy zsebű nadrágok előnyben!

Mellesleg az Apple ezzel a legnagyobb telefont gyártó cégek közül is az élre törne. Jelenleg a Galaxy S23 Ultrában található 6,8 hüvelykes panel a legnagyobb, ezen most könnyen túltehet az Apple. Könnyen lehet ugyanakkor, hogy a konkurencia is hasonló fejlesztésen gondolkodik.

(Origo)

(Borítókép: Óriás okostelefon. Illusztráció: master1305/Getty)