A gyártó a PlayStation 5-höz jelentett be egy újdonságot.

Igaznak bizonyultak Tom Henderson újságíró pár héttel ezelőtti értesülései: egy új reklámvideóban a Sony leleplezte a PlayStation 5 kijelzős kontrollerét. A vállalat egyelőre csak az érdeklődést próbálja felcsigázni a mostani bejelentéssel, ugyanis arról nincs információ, hogy kereskedelmi forgalomba mikor kerül az újítás.

 A nyolchüvelykes OLED panellel ellátott joystick úttörőnek számít, azonban egyelőre kérdéses, hogy mekkora lesz rá a kereslet. 

Az eszköz nem lesz képes natívan játékokat futtatni, a PlayStation 5-ön futó címek lesznek „átstreamelhetők” rá, így ezen is lehet majd játszani a játékokat. A „Remote Play” funkciónak hála ugyanakkor továbbra is kivetíthetjük nagyobb képernyőre is, akárcsak korábban: ha volt nálunk egy kontroller, akkor laptopra, tabletre, illetve egyéb eszközre is tükrözhettük a PS5-ünk képernyőjét. 

Egyelőre nem világos, hogy a PlayStation 5 kiegészítője támogatni fogja-e a mobilinternetes adatkapcsolatot. A termék piacra dobását november második felében tervezi a Sony, az ára még rejtély.

(Origo)

(Borítókép: Férfi kontrollerrel a kezében. Illusztráció: Deagreez/Getty)