A Twitterrel egyelőre csúnyán melléfogott Elon Musk, a közösségi média platform ugyanis már csak harmadannyit ér, mint amennyiért megvette.

Elmondható, hogy a techmilliárdos becsült vagyonának egyelőre finoman szólva sem tett jót a tavaly őszi üzlet, amit a Twitter megvásárlásával kötött. A 44 milliárdos árcédulát már akkoriban is horribilisen magasnak gondolták a szakértők, ám arra nem igazán számítottak, hogy ilyen meredek zuhanásba kezd a Twitter árfolyama.

Alig több mint fél év telt el, és jelenleg az akkori ár mindössze harmadára értékelik a közösségi platformot. 

A Bloomberg riportja szerint a Twitter megvásárlásában finanszírozóként megjelenő befektetési cégnél már csak összességében 15 milliárd dollárra taksálják a céget. Mindezt a Tesla tulajdonosa is tudja: Musk korábban utalt rá, hogy túl sokat fizetett a közösségi hálózatért, nemrégiben pedig arról beszélt, hogy a Twitter kevesebb mint a felét éri annak, mint amennyiért tavaly ősszel megvásárolta.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy Musk is ludas abban, hogy a Twitter értéke zuhanórepülésbe kezdett. A milliárdos a cég állományát több körben a töredékére csökkentette, miközben döntései között bőven akadt kapkodó vagy éppen kétségbeesettnek tűnő lépés. A Twitter hirdetőinek legalább a felét elvesztette azt követően, hogy Musk átvette az irányítást, és akik maradtak, azok sem feltétlenül költenek annyit, mint korábban. Többek között emiatt élesítették a Blue előfizetéses szolgáltatást is, amelyért nem igazán kapkodnak a felhasználók. 

Musknak nagy szerencséje, hogy több lábon áll, a Tesla papírjai ugyanis idén több mint 80 százalékot erősödtek, így jelenleg 190 milliárd dollárra tehető a vagyona.

(bitport)

(Borítókép: Elon Musk. Fotó: Michael Gonzalez/Getty)