Több millió dollárt szántak arra, hogy Halle Bailey kifogástalan látványt nyújtson a filmvásznon.

Az élőszereplős Disney-adaptáció, A kis hableány alkotói talán már bánják, hogy egyáltalán belevágtak a film elkészítésébe, ugyanis a rengeteg kritika mellett az IMDb weboldalán is a legalacsonyabb adható pontszámmal bombázzák az alkotást, mutatott rá az Index. A film nem aratott osztatlan sikert, ráadásul a legtöbben már attól is ódzkotak, hogy Arielt egy afroamerikai színésznő, Halle Bailey alakítja a remake-ben. 

A filmkészítők mindenesetre mindent igyekeztek megtenni annak érdekében, hogy Bailey hitelesen hozhassa Ariel szerepét.

Az Oscar-díjra is jelölt fodrász, Camille Friend a Variety-nek adott interjújában részletesen mesélt Bailey hajáról és annak költségéről. Bár az eredeti karakter a vörös hajzuhatagáról ismert, a remake-ben azonban azt szerették volna, ha a színésznő természetes tincsekkel mutatkozhatna.

„Tudtam, hogy egy paróka egyszerűen nem fog működni. Halle saját haja a derékáig ér, több mint 60 centi hosszú. Parókával elég őrületesen nézett volna ki. Ha a póthajat a saját tincsei köré csavarjuk, akkor nem kell vágni és festeni sem. Megesett, hogy 12-14 órát ült egy helyben a forgatás előtt, mire a haját megcsináltam” – magyarázta Friend, hozzátéve, összesen

körülbelül 150 ezer dollárt (51,8 millió forintot) költöttek Bailey hajára.

( Teen Vogue )

(Borítókép: Halle Bailey. Fotó: Jesse Grant/G etty Images)