Sikeresen befejezték az új készülékek próbagyártását, így még ebben a hónapban megindulhat a tömeges előállítás. Első körben 85-90 millió darab iPhone 15-öt terveznek piacra dobni.

Úgy tűnik, az Apple most már biztosan be tudja mutatni legújabb csúcskészülékét a már megszokott szeptemberi időpontban. Korábban a tömeggyártás előkészítése során akadályokba ütköztek a fejlesztők, ugyanis túlságosan magas volt az iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellekben használni kívánt, 48 megapixeles hátlapi kamera selejtaránya. Hamar felröppent a pletyka, miszerint ebből kifolyólag késhet az iPhone 15 bemutatása, ám végül sikerült időben orvosolni a problémát, így nemrég sikeresen legyártották a próbakészülékeket.

A próbagyártást ezúttal is a Foxconn bérgyártó végezte az iPhone-városként elhíresült csengcsoui gyárában, ahol még ebben a hónapban megkezdődhet a termékek tömeggyártása.

Az Apple első körben 85-90 millió darab iPhone 15-öt kíván legyártatni, arról viszont nincs hír, hogy a mennyiség miként oszlik meg a négy modell között. Jó esély van rá, hogy a rendelés nagyobbik felét a Pro-készülékek teszik ki, magas áruk ellenére ugyanis ezek fogynak a legjobban.

(Origo)

(Borítókép: iPhone. Illusztráció: Getty Images)