2025 végén, legkésőbb 2026-ban debütálhat az HBO Maxon a Harry Potter-reboot, vagyis az eredeti regények sorozat formájában feldolgozott változata. A szerepekben vadi új színészek formálják meg közkedvelt karaktereinket, ám úgy hírlik, hogy egy régi arc is visszatér a vászonra. Mutatjuk, jelenleg kik a legesélyesebbek Harry, Ron és Hermione karakterének megformálására.

Hét könyv, nyolc film: Harry Potter világa gyerekek milliói számára tette élvezetessé az olvasást, miközben a mozik 2001 és 2011 között minden egyes megjelenéskor teltházra számíthattak. Egy generáció nőtt fel a varázslófiú és barátai történetén, a franchise pedig az évek során egyre jobban kinőtte magát: számítógépes játékok, különböző figurák, pólók, bögrék, LEGO-játékok lepték el a boltok polcait, a filmek kifutását követően a folytatást színpadra vitték, majd 2016-ban elindult a Legendás állatok-előzménysorozat. Az eredetileg ötrészesre tervezett filmsorozatból eddig három epizód jelent meg, ám az utolsó kettő esetében folyamatosan csökkent a rajongók érdeklődése, így pedig a filmekből származó bevételek is, valamint több botrány beárnyékolta a varázslatos univerzumot.

Mindennek ellenére úgy tűnik, hogy újult erőre kap a franchise: jó ideje tudjuk, hogy az HBO Max berendelt egy 10 évadosra tervezett Harry Potter-sorozatot, amelynek során szezononként bemutatják egy-egy kötet tartalmát olyan részletességgel, ahogyan azt két és fél órában lehetetlen lett volna. A készítők állítják, hogy a regények sokkal hitelesebb adaptációját teremtik majd meg a streaming-képernyőn.

A rajongók a hír ellenére szomorúak, ugyanis nem ilyen folytatásra számítottak. Bár az előzménysorozatnak jelenleg is kérdéses a sorsa – a legutóbbi hírek szerint még a forgatókönyv sem készült el a Legendás állatok negyedik részéhez –, azt a rajongók még el tudnák engedni, a streaming-szolgáltató részéről azonban olyasmire vártak, mint például egy Voldemort előzménysorozat, vagy Danielle Radcliffe spin-off javaslatának a megvalósítása, azaz egy, a Tekergőkről, vagyis a fiatal Remus Lupinról, Peter Pettigrew-ról, Sirius Blackről és Harry apjáról, James Potterről szóló széria.

A legjobban természetesen annak örültek volna, ha a Harry Potter és az elátkozott gyermek című kötetet viszik filmvászonra az eredeti szereplőkkel.

Ez utóbbi valószínűleg nem fog megvalósulni a közeljövőben, Radcliffe ugyanis elhatárolódik attól, hogy újra magára öltse Harry Potter szerepét. Vele ellentétben a Draco Malfoy szerepében látott Tom Felton, és a Voldemortot alakító Ralph Fiennes nem zárkózik el, így lehet, hogy a legújabb pletykák szerint egyikőjük szerepet is kaphat a vadi új sorozatban.

Tom Felton korábbi karakterének az apját, Lucius Malfoy-t alakíthatja a szériában.

Joshua Pickering, mint Ron Weasley

A három főszereppel kapcsolatban is megvannak az esélyes színészek. Harry Potter legjobb barátját, a korábban Rupert Grint által megformált Ron Weasley-t a híresztelések szerint Joshua Pickering alakíthatja majd. A 15 éves gyerekszínészt a Pán Péter és Wendy című filmből ismerhetik a legtöbben.

Bronte Carmichael, mint Hermione

Emma Watson nyomdokaiba a 13 esztendős Bronte Carmichael léphet, aki fiatal kora ellenére olyan kasszasikerekben szerepelt már, mint Trónok harca és a Csillagok háborúja.

Toby Woolf, mint Harry Potter

Az ikonikus, villám alakú sebhellyel rendelkező árva fiú, a címszereplő Harry Potter szerepét nagy valószínűséggel az ugyancsak 13 éves Toby Woolf kaphatja meg, aki mostanra több tévé-, illetve mozifilmben megmutatta a tudását. Ezek között van a 2017-es The Last Post című drámasorozat, a 2019-ben bemutatott Rare Beasts című film és a tavaly debütált Pistol című széria.

Az HBO Max a híresztelések ellenére hangsúlyozta, hogy a szereplőválogatás még nem zárult le. Mindenestre olyan további karakterekről is napvilágra kerültek hírek, mint McGalagony, Piton és Dumbledore professzor, akiket Helen Mirren, Adam Driver és Blair Underwood formálhat meg. Ha mindez igaz, a szakállas varázslómester képében először találkozhatunk majd fekete színésszel.

(Borítókép: Rupert Grint, Danielle Radcliffe és Emma Watson. Fotó: Northfoto)