A filmipar nem egy könnyű szakma több szempontból sem. Az egyik ilyen, hogy az utómunka után esetlegesen bent maradt bakik az örökkévalóságig ismételhetők. Íme három filmes hiba, amelyet az emberek nagy része nem ismer!

Csillagok háborúja

Még ekkora franchiseok-nál is történnek hibák, bár mentségére szóljon a Star Wars-univerzumnak, hogy az alábbi eset rögtön az első filmben történt, amikor még senki nem számított rá, hogy ekkora kasszasiker lesz belőle. A történetben ott járunk, amikor Han Solo és Luke Skywalker, valamint Leia hercegnő a szemétledobóban sínylődik és egyetlen mentsváruk C3PO lenne, akire azonban lecsapnak a rohamosztagosok.

Nos, a jelenetben van egy apró gigszer: az egyik klónkatona ugyanis beüti a fejét az ajtóba. 

Harry Potter

A Harry Potter-filmekben sok apró baki van, de van közülük egy olyan látványos hiba, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni. A széria során vagy féltucatnyi karakter bókol Harrynek azzal, hogy az anyja szemét örökölte, csakhogy amikor látjuk a fiatal Lilyt egy visszaemlékezésben (a Harry Potter és a Halál ereklyéiben), akkor nem kék, hanem sötétbarna szeme van.

Titanic

Nem jó érzés a világ egyik valaha volt legnagyobb bevételét hozó filmjében kivetni valót találni, de ettől még tény, hogy egy apró baki itt is becsúszott. A tizennégy Oscarra jelölt filmben Leonardo DiCaprio karaktere, Jack Dawson azt állítja, hogy gyerekként a Wissota-tónál lékhorgászott az apjával.

Az egyetlen bökkenő, hogy a Wisconsin államban található mesterséges tavat 1917-ben hozták létre, míg a Titanic katasztrófája 1912-ben volt.

(Borítókép: Csodálkozó férfi, aki filmet néz. Illusztráció: RamilF/Getty)