Alex Weitzman a technológiát hívta segítségül, hogy megértse, miért nem működött az előző kapcsolata.

Amikor egy kapcsolat véget ér, gyakran agyalunk azon, hogy pontosan hol is mentek félre a dolgok. A 26 éves Alex Weitzman is ezen gondolkozott, amikor az az ötlete támadt, hogy a mesterséges intelligencia segítségét is igénybe veszi. A döntés azért sem meglepő, mert a fiatal lány most fejezte be a mesterképzést a Stanford informatikai szakán, így kézenfekvő, hogy a számítógépéhez nyúl a segítségért.

Kíváncsi voltam, miért vagyok még mindig egyedülálló.

Úgy döntöttem, hogy a mesterséges intelligencia segítségével elemzem az exemnek küldött szövegeimet, hogy megpróbáljam kitalálni, mi a baj velem”

– magyarázta TikTok videójában, amit azért készített, mert az elemzés eredménye annyira találó volt, hogy úgy döntött ezt meg kell osztania a világgal.

„Annyira jó volt, hogy úgy döntöttem, honlapot csinálok belőle. A weboldal a TextsFromMyEx.com. Ide lehet menni, feltölteni bármilyen beszélgetést a WhatsAppból, vagy letölteni a Mac alkalmazásunkat az iMessage-hez. Aztán csak bemész, beírod bármelyik kontakt nevét, megnyomod az analizálás gombot, és kapsz egy ilyen elemzést” – magyarázta az informatikus.

@alexweitzman if you try this make sure to tag me / use this sound / use hashtag #textsfrommyex so i can see 😜 ! #dating #datingtips #ai #artificialintelligence #chatgpt #startup #datingapp #datingadvice #remini #ex #toxicex #relationshipadvice ♬ original sound - Alex Weitzman

A videóban természetesen a lány bemutatta azt is, hogy hol ment félre a kapcsolata az AI szerint.

„Szóval az exem és én 37%-ban vagyunk kompatibilisek vagyunk. Nyilvánvalóan borzalmas a kötődési stílusunk és a kommunikációnk” – magyarázta.

A videó után kommentelők százai jelentkeztek be azzal, hogy kipróbálták a honlapot.

Alex Weitzman a BuzzFeednek nyilatkozva elmondta, hogy nem ez az első, amikor párkapcsolati kérdésekkel foglalkozik a technológia segítségével.

„A Stanfordon egyetemistaként díjakat is nyertem a társkereső alkalmazásokkal kapcsolatos pszichológiai kutatásaimért, és építettem egy Amori nevű hangalapú társkereső alkalmazást, amelynek köszönhetően már van, akik össze is házasodtak. Aztán támadt egy ötletem, hogy a mesterséges intelligencia segítségével beszélgetésekből lehetne tanulni „rólad”, így segíthetünk megtalálni életed szerelmét. A Texts From My Ex pedig csak egy kísérlet volt, miközben ezt a nagyobb víziót építettem, de nem számítottam arra, hogy ennyire felkapott lesz” – nyilatkozta.

Természetesen a fiatal informatikus is tisztában van azzal, hogy a Texts From My Ex még nem hibátlan.

Kipróbáltam úgy is, hogy az anyukámmal való beszélgetésemet töltöttem fel.

Ha érdekel 5/10 pontot kaptunk a „szexiségünkre”, mert hiányzott a beszélgetésünkből a szenvedély, de egyértelműen érezhető az egymás iránti szeretet” – mesélte el.

„Sokan megijednek a mesterséges intelligencia fejlődésétől és ez érthető. A világ nagyon gyorsan kezd megváltozni, és ez elég ijesztő. Szerintem is óvatosnak kell lennünk, de azt is el kell fogadnunk, hogy ez az új technológia komoly társadalmi változások hozhat a pozitív értelemben is” – vette komolyra a szót Alex Weitzman.

Az informatikus felhívta a figyelmet arra, hogy a mostani ismert társkeresők is elemzik a döntéseinket, figyelik, hogy kit húzunk el jobbra vagy balra és ezen döntések alapján választja ki a következő személyt, akit láthatunk. Emiatt úgy gondolja, hogy nem ördögtől való az a gondolat, hogy a kapott üzenetekre adott reakcióink alapján is párosítson az AI embereket és ne csak a külső adottságok alapján döntsön.

(BuzzFeed)

(Borítókép: Üzenetváltás. Fotó: GettyImages)