Az elmúlt hónapokban rengeteg pletyka keringett az interneten az Apple új termékeiről. A cég napokon belül piacra dobja az új Iphone-okat, úgyhogy hamarosan kiderül kinek volt igaza és kinek nem, de mi addig is megnéztük, hogy melyek azok a változások, amelyekre szinte biztosan lehet majd számítani.

Típusok

Az Apple négy termékkel készül az idei őszre: a 6,1 hüvelykes iPhone 15 és iPhone 15 Pro, majd a 6,7 hüvelykes iPhone 15 Plus és egy további modell.

Ez a további plusz modell hozhatja az első változást, ugyanis korábban ezt a típust korábban Pro Maxnak nevezte a cég, azonban a Tom’s Guide szerint most az Ultra nevet fogja viselni.

Kijelző

A legnagyobb változás az iPhone 15 dinamikus szigetén lesz, amely állítólag a standard és a Pro modellekhez is megérkezik. Ez a dinamikus sziget korábban csak a „Pro” Iphone-ok vásárlói számára volt elérhető.

A legbiztosabb tippek szerint a Pro modelleken eközben karcsúbbak lesznek a kijelző keretei, így néhány sorral több pixel kapunk majd.

Keret

Az egyik legfontosabb változás teljesen biztosra vehető. Az Európai Unió előírásai szerint ugyanis az Iphone 15-sorozat a megszokott Lightning-csatlakozó helyett USB-C portot fog kapni a töltéshez.

A némító kapcsoló, amelyet az iPhone-okon már az első modell óta láthattunk, a jelek szerint az iPhone 15 Pro esetében eltűnik. A helyére viszont érkezik egy Action gombnak nevezett kapcsoló, ami az iPhone némítására és a némítás feloldására szolgál, de szükség szerint más műveletek elvégzéséhez vagy különböző alkalmazások megnyitásához is átkapcsolható lesz.

(Tom’s Guide)

(Borítókép: Iphone. Fotó: GettyImages)