A francia Nemzeti Frekvencia Ügynökség (ANFR) felszólította a kereskedőket és az online áruházakat, hogy függesszék fel az iPhone 12 értékesítését. Az ügynökség szerint az Apple készüléke olyan sugárzási szintet generál, ami meghaladja a jelenlegi európai szabványokat.

Más okostelefonokhoz hasonlóan az iPhone 12 is képes érzékelni az emberi test közvetlen közelségét, azonban az Apple termékében ez a rendszer nem működik megbízhatóan, gyakran nem érzékeli az emberi testet.

Ez a hiba vezetett oda, hogy ANFR tesztje során arra a megállapításra jutott, hogy az emberi test által kibocsátott és elnyelt elektromágneses hullámokra vonatkozó határértékeket túllépte a készülék.

A Le Monde megjegyzi, hogy a digitális távközlésért felelős miniszter, Jean-Noel Barrott felhívta a figyelmet arra, hogy a telefonoknál megállapított túllépés nagyon csekély és ha az Apple egy szoftverfrissítéssel néhány héten belül orvosolja a hibát, akkor nem lesz észrevehető hatása az emberi egészségre. Hozzátette a probléma nem érinti a 12 mini és a 12 pro termékeket.

Az Apple 15 napot kapott az ANFR-től, hogy kijavítsa az iPhone 12 érzékelőit, ha ezt nem teszi meg, akkor akár a francia piacon lévő összes ilyen típusú készülék visszahívását is követelhetné az ügynökség.

(Le Monde)

(Borítókép: Egy New York-i Apple üzlet bejárata. Fotó: Getty Images)