Az autólopások száma ismét növekedésnek indult, így rendkívül fontos, hogy tájékozottak legyünk a leggyakoribb módszerekről. Ismerjék fel ezeket a trükköket, hogy elkerüljék a kellemetlen helyzeteket és megvédjék a járművüket!

Minden autó tulajdonos számára kiemelt fontosságú a járművének biztonsága. Hiába az összetett riasztórendszerek és tolvajgátlók fejlődése, a bűnözők mindig új módszereket találnak az autólopásokhoz. Lássuk a legfrissebb és legelterjedtebb trükkjeiket!

1. Táska az anyósülésen

Ez a módszer nem újdonság, de sok sofőr mégis beleesik ebbe a csapdába. Az anyósülésen hagyott táska különösen a közlekedési lámpáknál hívogató célponttá válhat a tolvajok számára. Ha az autót nem zárjuk le, egy rövid pillanat is elegendő lehet számukra, hogy az autót ellopják.

2. Blokkolás érmével 

Ebben a trükkben a tolvaj egy aprópénzt helyez az első ajtó fogantyújába, amely blokkolja a központi zárat. Az autó úgy tűnik, mintha zárva lenne, de valójában nyitva marad. Mindig duplán ellenőrizzük, hogy valóban sikerült-e bezárni az autót!

3. Palackos manőver 

A félig üres parkolókban alkalmazzák leginkább, hogy a tolvaj műanyag palackot helyezik az autó sárvédője és a gumiabroncs közé, így amikor a sofőr elindul és meghallja a palack recsegését, kiszáll, hogy megnézze mi okozza a zajt, ekkor pedig a tolvaj azonnal akcióba lép.

4. Riasztós csapda 

Ha a kiszemelt autó egy udvaron parkol, a bűnözők különféle tárgyakkal dobálják meg, hogy a riasztó aktiválódjon. A tulajdonosnak hamarosan elege lesz a folyamatos harsogó hangból, és kikapcsolja a riasztót, ami innentől kezdve védelem nélkül könnyíti meg a tolvajoknak a jármű eltulajdonítását.

Forrás: Femcafe

(Borítókép: autótolvaj akció közben. Illusztráció: Getty Images)