A technológiák fejlődésével évről évre nagyobb tárhellyel rendelkező telefonokat kapunk, azonban sokaknak még így is gondot jelent a memóriahiány.

Az egyre nagyobb felbontású képek, egyre összetettebb applikációk és egyre fejlettebb fájlformátumok miatt a telefonokban lévő tárhely sokaknak nem elég. Ilyenkor sokan elkezdenek fényképeik között szelektálni, vagy alkalmazásokat letörölni, de amire talán nem szoktunk gondolni, hogy a szöveges üzeneteink is rengeteg tárhelyet elfoglalnak.

A Slashgear hívja fel arra a figyelmet, hogy akinek már régóta ugyanaz a mobiltelefonja, azoknak az évek alatt akár több ezer szöveges üzenete is feltorlódhatott. Bár ártalmatlannak tűnhet, ez a néhány száz megabájtnyi adat végül lassíthatja a telefon sebességét. Ráadásul az SMS-ek gyakran rendelkezhetnek multimédiás csatolmányokkal, amik még további memóriát foglalnak el.

Természetesen megeshet, hogy ez a trükk sem segít megoldani a problémánkat, ilyenkor érdemes áttölteni a fényképeinket számítógépre, külső merevlemezre vagy egy felhőalapú tárhelyre.

(Slashgear)

(Borítókép: Egy férfi telefonnal. Fotó: GettyImages)