Amerika egyik legnagyobb techóriása, a Microsoft egy elképesztő, több ezer milliárd forintos adótartozással lepte meg a világot! A cég szerint azonban az IRS nagyot tévedett.

Amikor azt gondolnánk, hogy a technológiai birodalmak minden részletet ellenőrzés alatt tartanak, egy váratlan hír mindenkit padlóra küld. Képzeljék el: egy olyan óriás, mint a Microsoft, mely a technológiai világ csúcsán áll, valójában hatalmas összeggel tartozik az amerikai államnak – írja az Origo.

A friss hírek szerint a Microsoft közel 10 milliárd dolláros, azaz nem kevesebb mint 3638 milliárd forintnyi be nem fizetett adóval maradt adós az amerikai kormánynak.

Mégis hogyan lehetséges ez?

De a történetnek korántsem ért itt véget! A Microsoft nem hajlandó csak úgy elfogadni a vádakat. A vállalat erélyesen vitatkozik az adóhatóság állításaival, és azt állítják, hogy az IRS - az amerikai adóhivatal - több meghatározó tényezőt figyelmen kívül hagyott, ami hibás következtetésekhez vezetett.

Sokan remélik, hogy a tech óriás rövidesen kiegyenlíti tartozását, ám úgy látszik, a rendezés még várat magára. A Microsoft ugyanis nem látja valószínűnek, hogy a következő 12 hónapban jogerős ítélet születhetne az ügyükben.

Érdemes szemmel tartani a fejleményeket, mivel egy ekkora cég és az adóhatóság közötti vitának jelentős kihatása lehet a technológiai ipar egészére. Vajon ki kerül ki győztesként ebben a tech óriások és az állam közötti nagy harcban? Hamarosan kiderül!

(Borítókép: Bill Gates.Fotó: Getty Images)