Az Apple már kiküldte meghívóját a jövő héten esedékes online eseményére. A vállalat a meghívón szereplő „Scary fast”, azaz „félelmetesen gyors” szöveg alapján valószínűleg új Mac számítógépeket fog bemutatni, amelyek az M3 chippel lesznek felszerelve.

Az esemény október 30-án, kedden kerül megrendezésre helyi idő szerint délután 5-kor. Magyar idő szerint, az óraátállítást is beleértve, ez szerda hajnal 1-kor lesz.

Az iparági szakértők szerint az eseményen az új Apple M3 chip bemutatására is sor kerülhet. Mark Gurman, a Bloomberg Apple-szakértője információi szerint az új chipet tartalmazó 13 hüvelykes MacBook Air, egy azonos méretű MacBook Pro és egy új iMac is debütálhat az eseményen.

Az Apple korábbi M1 chipje már jelentős teljesítménybeli előrelépést jelentett. Az új M3 chip, amely a TSMC 3 nanométeres gyártástechnológiájával készül, további jelentős teljesítményjavulást ígér.

Gurman megfigyelése szerint az iMac és MacBook Pro modellek kezdenek elfogyni az Apple boltjaiban. Ez gyakran azt jelzi, hogy a vállalat új modellek bemutatására készül. 

(Borítókép: Apple bolt kirakata. Illusztráció: Getty Images)